FødevareWatch

100 familier sendes på sukkerafvænning i forskningsprojekt

DTU Fødevareinstituttet sender som del af nyt forskningsprojekt 100 børnefamilier i Hvidovre Kommune på sukkerafvænning.

Foto: Lasse Kofod /Ritzau Scanpix

Danskernes forbrug af slik og søde sager er siden 2005  steget med 25 pct., men den udvikling skal et nyt forskningsprojekt forsøge at være med til at vende.

Ifølge Berlingske vil DTU Fødevareinstituttet som del af et nyt forskningsprojekt involvere 100 børnefamilier i Hvidovre Kommune, som alle skal på sukkerafvænning. Målet er at mindske sukkerindtaget med mindst 25 pct. hos de 100, og det skal blandt andet ske gennem måleværktøjer, kort og spil, som spiludviklingsfirmaet Serious Game Interactive står for at udvikle.

"Vi håber, at det her projekt kommer til at give nogle redskaber, der ikke løfter en pegefinger, men giver børnefamilierne noget mere viden, for vi kan se, at rigtig mange familier ikke ved, hvor meget sukker deres børn må få. Det bliver jo for eksempel tit debatteret, om man må have kage med i vores institutioner," siger Susan Bjerregaard, der er direktør for Børn & Velfærd i Hvidovre Kommune.

Øget grøntsalg i nye Netto-butikker

Orkla køber sig ind i Islands største slikselskab

Danskerne snacker løs i den travle hverdag

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier