FødevareWatch

100 familier sendes på sukkerafvænning i forskningsprojekt

DTU Fødevareinstituttet sender som del af nyt forskningsprojekt 100 børnefamilier i Hvidovre Kommune på sukkerafvænning.

Foto: Lasse Kofod /Ritzau Scanpix

Danskernes forbrug af slik og søde sager er siden 2005  steget med 25 pct., men den udvikling skal et nyt forskningsprojekt forsøge at være med til at vende.

Ifølge Berlingske vil DTU Fødevareinstituttet som del af et nyt forskningsprojekt involvere 100 børnefamilier i Hvidovre Kommune, som alle skal på sukkerafvænning. Målet er at mindske sukkerindtaget med mindst 25 pct. hos de 100, og det skal blandt andet ske gennem måleværktøjer, kort og spil, som spiludviklingsfirmaet Serious Game Interactive står for at udvikle.

"Vi håber, at det her projekt kommer til at give nogle redskaber, der ikke løfter en pegefinger, men giver børnefamilierne noget mere viden, for vi kan se, at rigtig mange familier ikke ved, hvor meget sukker deres børn må få. Det bliver jo for eksempel tit debatteret, om man må have kage med i vores institutioner," siger Susan Bjerregaard, der er direktør for Børn & Velfærd i Hvidovre Kommune.

Øget grøntsalg i nye Netto-butikker

Orkla køber sig ind i Islands største slikselskab

Danskerne snacker løs i den travle hverdag

Mere fra FødevareWatch

Dansk virksomhed vil være vinbøndernes svar på Airbnb

Ved at fjerne mellemleddet mellem vindyrkerne og kunderne gør techvirksomheden det billigere at købe vin i Europa. "Samme model kan vi udbrede til USA," siger dansk direktør og stifter, der arbejder sammen med 1300 vingårde, og selv er bosiddende i Californien.

Tiltalte erkender højere produktion end oplyst i Hjarnø-sag

Retssagen mod Hjarnø Havbrug og ejeren åbnede med en erkendelse af at have oplyst forkerte fiske- og fodermængder til myndighederne over en årrække, men at tilsynsmyndigheden var blevet oplyst om det. Anklageren kræver konfiskation på 191 mio. kr. og fængselsstraf.

Britiske fiskere i store problemer efter brexit

Det er med en stor grad af fortrydelse, at dele af det britiske fiskerierhverv kigger tilbage på brexit-afstemning for snart fem år siden. Én eksportør har set omsætningen falde med 80 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier