FødevareWatch

Danskerne snacker løs i den travle hverdag

Når hverdagspresset er på, tyr flere danskere til en hurtig snack i stedet for at sætte sig ned og spise et hovedmåltid. Det viser en undersøgelse fra Landbrug og Fødevarer.

Foto: Mads Nissen

Et stykke frugt eller en müslibar, der hurtigt og nemt kan spises på vejen, er en del af flere danskere daglige kost. Når det skal gå stærkt om morgenen, eller arbejdsopgaverne stabler sig op mod frokosten, så tager flere sig et hurtigt mellemmåltid frem for et af hovedmåltiderne.

Det skriver DR Nyheder, som henviser til en undersøgelse fra Landbrug og Fødevarer.

I undersøgelsen svarer 22 pct. af danskerne, at de spiser mellemmåltider eller snacks flere gange om dagen. Tilsvarende 22 pct. svarer, at de spiser det en gang om dagen. Altså tæt på halvdelen spiser det dagligt.

Ifølge Nina Preis, som er forbrugersociolog ved Landbrug og Fødevarer, er det især hverdagens stress og jag, som gør udslaget.

"Derfor ser vi et behov for hurtig og nem mad, der smager godt og mætter. Oplevelsen af travlhed kan netop gå ud over vores mulighed for at sætte os ned i ro og mag nyde en frkost eller en morgenmad," siger hun til mediet.

Blandt de foretrukne snacks er frisk frugt og bær, efterfulgt af slik og chokolade.

Snackselskab i ny fremgang

Poserne fra Kims gemmer på rekordsprøde regnskabstal

Over 100 producenter står sammen om sundere mad  

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier