FødevareWatch

ISS overrasker positivt og opjusterer forventning for 2019

Omsætningen overrasker positivt i første halvår hos servicekæmpen ISS, der også hæver forventningen til den organiske vækst i 2019.

Foto: Miriam Dalsgaard

Servicekoncernen ISS nåede i første halvår en omsætning, der lå lidt højere end ventet af analytikerne, samtidig med at driftsresultatet før andre poster sluttede omkring det ventede.

Det fremgår af halvårsregnskabet, der er offentliggjort torsdag morgen.

Toplinjen viste 37,886 mia. kr. for de første seks måneder af 2019. Ifølge estimater indsamlet af ISS selv var der ventet et resultat på 37,683 mia. kr. blandt analytikerne. I den tilsvarende periode året før lød omsætningen på 36,098 mia. kr.

Den organiske vækst endte i første halvår på 6,0 pct., hvor analytikerne havde ventet 5,3 pct., efter at den organiske vækst sluttede på 3,2 pct. i den sammenlignelige periode sidste år.

I første halvår realiserede ISS et driftsresultat før andre poster på 1,418 mia. kr., hvor analytikerne havde ventet 1,420 mia. kr. efter et driftsoverskud på 1,395 mia. kr. i de første seks måneder af sidste år.

Driftsmarginalen endte i første halvår på 3,7 pct., og til sammenligning ventede analytikerne 3,8 pct. oven på en driftsmarginal på 3,9 pct. i første halvår i fjor.

Både regnskabstal og estimater er justeret for for de 13 ikke-fortsættende geografiske områder, som ISS i december offentliggjorde, at servicekoncernen vil frasælge.

Hæver forventning for 2019

ISS hæver forventningen til den organiske vækst i 2019, mens forventningen til driftsmarginalen er justeret.

Det viser halvårsregnskabet, der er offentliggjort torsdag morgen.

Nu venter servicekoncernen en organisk vækst på 6,5-7,5 pct. mod før 5-7 pct. Forventningen til driftsmarginalen er nu 5,0-5,1 pct. mod før 5,0-5,2 pct.

I 2018 endte selskabets driftsmarginal på 5 pct., mens den organiske vækst lød på 3,9 pct.

ISS forlænger servicekontrakt med Vattenfall i Tyskland

ISS-opjustering kan være i sigte grundet godt salgsmomentum

ISS frasælger israelske aktiviteter til to købere

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier