FødevareWatch

ISS frasælger israelske aktiviteter til to købere

Den danske servicekoncern ISS frasælger sin milliardforretning i Israel. Det oplyser koncernen tirsdag.

Foto: Miriam Dalsgaard

Den danske servicekoncern ISS har solgt sine aktiviteter i Israel til to forskellige købere.

Det fremgår af en pressemeddelelse tirsdag.

Køberne af de israelske aktiviteter er Newrest Group Holding og T&M Protection Resources Holdings Israel. Det oplyses ikke i meddelelsen, hvad de to selskaber har måttet betale for aktiviteterne.

Torsdag i sidste uge forlød det ifølge mediet Globes, at den franske konkurrent Sodexo var interesseret i at overtage ISS' israelske aktiviteter, og at der foregik forhandlinger mellem de to selskaber.

Det forlød imidlertid også, at Sodexo bød en "meget lavere pris" end de 350 mio. shekel (669 mio. kr.), som ISS ønskede at modtage for forretningen, samt at der blev forhandlet med andre selskaber end blot Sodexo.

Sidste år omsatte ISS' israelske aktiviteter for 1,7 mia. kr. Til sammenligning omsatte hele ISS' forretning samme år for 73,6 mia. kr.

Salget i Israel sker som led i ISS' strategi om at frasælge aktiviteter, der ikke vedrører nøglekunder. Strategien blev annonceret i december i fjor, og dengang meddelte ISS, at planen var at frasælge aktiviteter i 13 lande før udgangen af 2020.

Det israelske salg mangler stadig at få myndighedernes godkendelse, før en endelig handel mellem parterne kan afsluttes senere i år.

ISS sælger sine aktiviteter i Estland

ISS fokuserer på større virksomheder

ISS-topchef: Frasalg skrider frem og holder sig inden for tidsplanen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier