FødevareWatch

ISS-topchef: Frasalg skrider frem og holder sig inden for tidsplanen

En væsentlig del af planen er et frasalg af forretninger i 13 lande, og 10 pct. af dette er nu gennemført.

Foto: Larsen Stine

Det skrider godt og planmæssigt frem med eksekveringen på den strategiplan, som servicekoncernen ISS præsenterede i december.

En væsentlig del af planen er et frasalg af forretninger i 13 lande, og 10 pct. af dette er nu gennemført.

Det fortæller ISS' administrerende direktør, Jeff Gravenhorst, efter at selskabet onsdag morgen har offentliggjort en handelsopdatering for første kvartal af 2019.

"Vi har afsluttet og fået penge for 10 pct. af dem, vi havde på tapetet. Man skal huske på, at man som børsnoteret skal fortælle markedet om det, så vi startede processen 10. december (hvor planen blev meldt ud, red.)," siger direktøren.

Han fortæller, at 65 pct. af den ikke-fortsættende portefølje nu er aktiver, der kan sælges fra, og hvor materialet er udarbejdet eller ved at være færdigt.

"Mæglerne er udpeget, og det er fundet potentielle købere til dele af dem. Men det kommer til at tage et års tid, inden det er eksekveret," siger Jeff Gravenhorst, som fortæller, at de sidste 25 pct. af porteføljen er lidt sværere at skære ud:

"Hvis du har en meget integreret forretningsenhed, så tager det længere tid at gøre den klar til et salg. Det har vi stærkt fokus på i andet kvartal, og så skal de selvfølgelig også afsted," lyder det fra topchefen.

Det er i lande som Thailand, Brasilien, Tjekkiet og Rumænien, at ISS efter planen skal frasælge aktiviteter. Det hele ventes afsluttet i løbet af 2020.

Bank løfter kursmålet efter ISS-regnskab 

Fazer Food Service gaflede 20 nye danske kantiner i 2018 

Bundlinjen i Compass Group vokser med 70 procent 

Selskab fik kontrakt til knap 64 millioner forlænget: "Det er faktisk en meget god kunde"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier