FødevareWatch

ISS-opjustering kan være i sigte grundet godt salgsmomentum

Servicekoncernen ISS kan lande bedre i 2019 i forhold til tidligere ventet, når det kommer til organisk vækst, ifølge analytiker.

Foto: Miriam Dalsgaard

Der kan være lagt op til en opjustering fra ISS, når den danske servicekoncern torsdag morgen afleverer regnskab for andet kvartal.

Op til regnskabsoffentliggørelsen venter ISS for 2019 en organisk vækst på cirka 5-7 pct. og en driftsmargin på cirka 5,0-5,2 pct. Mens Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank, venter en gentagelse af sidstnævnte forventning, så tror han på, at der kan komme en opjustering i forhold til den organiske vækst.

"Nye kundekontrakter, flere kontraktfornyelser og indregning af Deutsche Telecom i andet halvår 2019 bør sikre en flot organisk vækst i 2019. Vi forventer et niveau helt i toppen af ISS' prognose på 5-7 pct."

"Aftagende vækstrater i den globale vækst og normale udsving i det ikke-porteføljebaserede salg udgør en vis grad af usikkerhed, men vi ser en overvejende sandsynlighed for en opjustering af vækstprognosen for 2019," skriver Mikkel Emil Jensen i en analyse.

Med hensyn til forventningen til driftsmarginalen, som analytikeren venter gentaget af ISS, vurderer Mikkel Emil Jensen, at ISS vil lande i den lave ende af intervallet grundet stærk vækst fra blandt andet nye kontrakter, hvor indtjeningsevnen sædvanligt er lidt svagere i opstartsfasen

Driftsmarginal kan falde en spids

Vendes blikket mod selve resultaterne i andet kvartal, venter analytikerne ifølge estimater indsamlet af ISS en stigning i den organiske vækst til 4,7 pct. fra 3,6 pct. i den tilsvarende periode sidste år.

Det sker på baggrund af en forventning om en omsætning på 18.999 mio. kr. mod 18.285 mio. kr. i andet kvartal i fjor.

Hvad angår driftsmarginalen, så forudser analytikerne, at den i første halvår lander på 3,8 pct. mod 3,9 pct. i samme periode året før. Det er på linje med forventningen hos Sydbank-analytikeren.

"Vi estimerer en samlet EBITA-margin på 3,8 pct. for første halvår 2019, hvilket er 0,1 pct.point under niveauet fra samme periode sidste år.

"Det skyldes, at udgifter relateret til restrukturering og implementering af GREAT - herunder forsinkelser i Frankrig - tynger lidt i halvåret. Omstruktureringen toppede i anden halvdel af 2018 og vil gradvist falde i løbet af 2019, i takt med at GREAT afsluttes. Vi forventer derfor en lille forbedring af EBITA-marginalen i andet halvår 2019 i forhold til andet halvår 2018," skriver Mikkel Emil Jensen.

Regnskabet fra ISS ventes offentliggjort i løbet af morgenstunden torsdag 15. august.

ISS frasælger israelske aktiviteter til to købere

Flere store fødevarevirksomheder har udenlandske topchefer

ISS-konkurrent venter lavere vækst i fjerde kvartal

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier