FødevareWatch

Novozymes: Føde- og drikkevarer skuffer

Økonomisk uro i Mellemøsten og prisjusteringer på det nordamerikanske marked påvirkede salget negativt i Novozymes' andet kvartal.

Foto: KELD NAVNTOFT / Ritzau Scanpix//

Novozymes' salg af enzymer til føde- og drikkevareindustrien faldt 3 pct. organisk i andet kvartal i år, hvor omsætningen endte på 1028 mio. kr.

Det var svagere end ventet, da analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Novozymes selv havde ventet en positiv organisk vækst på 2,1 pct. og en omsætning på 1081 mio. kr. Året før var omsætningen i kvartalet på 1043 mio. kr.

"Salget inden for bageri var negativt påvirket af økonomisk uro i Mellemøsten og af prisjusteringer for friskholdelsesløsninger, særligt på det nordamerikanske marked. Salget af stivelsesenzymer blev stabiliseret i andet kvartal efter en svag start på året, hvor salget var udfordret af det våde vejr i den amerikanske Midtvest samt af høje majspriser især i Kina," oplyser Novozymes i regnskabet, der blev fremlagt torsdag morgen.

Finansdirektør stopper i Novozymes

Landbrug og Foder rammes af kraftig skylle

Novozymes' salg inden for forretningsområdet Landbrug og Foder faldt i andet kvartal 2019 med 7 pct. organisk, og omsætningen endte på 404 mio. kr.

Analytikerne havde ifølge et estimat indsamlet af Novozymes selv ventet henholdsvis et fald på 4,3 pct. og 418 mio. kr., og Novozymes leverede dermed svagere end ventet.

Divisionen, der omfatter salg af foderenzymer og mikroorganismer til akvakultur og landbrug, leverede i kvartalet sidste år en omsætning på 441 mio. kr.

"Faldet i salget skyldes primært situationen i den amerikanske Midtvest, hvor det våde vejr har påvirket tilplantningen og det forventede udbytte af majs og sojabønner. Der var en stigning i salget af foderenzymer i 2. kvartal, understøttet af det nye dyresundhedsenzym Balancius," oplyser Novozymes i regnskabet.

Halvårsregnskabet viser, at Novozymes samlet sluttede første halvår med en tilbagegang på 3 pct.

"Der har været en skuffende udvikling i salget. Det fortalte vi om den 6. juni, da vi forklarede, at salgsvæksten ville blive lavere for helåret, og i dag bekræfter vi så forventningerne til helåret," udtaler topchef Peder Holk Nielsen i forbindelse med regnskabet torsdag morgen.

Novozymes halter langt efter analytikernes estimater

Handelskrig: Kina giver Trump en lussing, der også gør ondt i Bagsværd

Novozymes-optakt: Småt med overraskelser efter nedjusteringer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier