FødevareWatch

Novozymes-optakt: Småt med overraskelser efter nedjusteringer

Torsdag offentliggør Novozymes tallene for andet kvartal, men der er blandt analytikerne ikke den store tro på, at der kommer overraskelser i den forbindelse.

Foto: Martin Havtorn Petersen / Watch Medier

Investorerne kommer formentlig til at lede forgæves efter overraskelser, når enzymproducenten Novozymes torsdag morgen aflægger regnskab for andet kvartal.

Det vurderer chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Michael Friis Jørgensen forud for regnskabets offentliggørelse. Forklaringen er, at Novozymes i starten af juni for anden gang i indeværende regnskabsår nedjusterede forventningerne til helåret.

"Novozymes har allerede nedjusteret guidance og væksten for de første fem måneder. Disse meldinger indikerer, at andet kvartal vil levere cirka 1 pct. organisk vækst, hvilket også er det, som markedet forventer," skriver Michael Friis Jørgensen.

Han fremhæver, at det derfor heller ikke vil komme som en overraskelse, i hvilke dele af forretningen enzymproducenten er udfordret.

"Biofuel er ramt af vejrlig, og lav EM-vækst presser Starch-forretningen og delvist vaskemiddelenzymer (allerede indikeret af Chr. Hansen). Svær US såsæson rammer BioAg-segmentet. Vi har derfor meget svært ved at se, hvad regnskabet i sig selv skal bringe af nyt," lyder det i en kommentar.

Novozymes sænkede i forbindelse med regnskabet for første kvartal forventningerne til den organiske vækst, og i starten af juni meddelte enzymkoncernen, at man reducerede prognosen yderligere, ligesom indtjeningsprognosen også blev nedjusteret.

Novozymes regner derfor nu med en organisk salgsvækst på 1-3 pct. i 2019 mod senest 3-5 pct. I danske kroner ses væksten lande "cirka 1 pct.point højere".

Desuden ses overskudsgraden nu i intervallet 28-29 pct. mod 29-30 pct. Udsigten for væksten i koncernens årsresultat blev også sat ned til 3-8 pct. sammenlignet med 5-10 pct. ved udgangen af april.

Enzymselskabet begrundede dengang de ringere udsigter med, at selskabet i årets første fem måneder registrerede en samlet organisk vækst på minus 2 pct.

Forud for regnskabet torsdag har Nordea sænket sin anbefaling af Novozymes-aktien til "hold" fra "køb". I en analyse beskriver Nordea Markets, at den største risiko mod selskabet på nuværende tidspunkt er lavere organisk salgsvækst end forventet på grund af markedstumult.

Alm. Brand fremhæver, at aktionærerne torsdag vil tolke nøje på ledelsens udmeldinger for at veje stemningen.

"Kursreaktionen på dagen bliver afgjort af, om de vil indikere eller give eksempler på, hvorfor det vender i andet halvår, som er det den nedjusterede guidance fortsat indikerer. Med det makrobillede, vi ser lige nu, og den usikkerhed det skaber, et det måske tvivlsomt, om ledelsen vil virke alt for positiv," skriver Michael Friis Jørgensen.

Han tilføjer, at der "reelt set stadigvæk er risiko for" endnu en nedjustering, hvis selskabets produktlanceringer ikke får den ønskede effekt i andet halvår.

Tabel over analytikernes forventninger til Novozymes' regnskab af andet kvartal 2019.

Nordea: Novozymes-anbefaling sænkes til hold fra køb

Toldkrig får danske virksomheder til at se mod Kinas naboer

Novozymes: Besøg fra Trump er et tegn på fællesskab

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier