Markant opbremsning i antallet af nye restauranter

Efter et par vilde år, hvor antallet af spisesteder voksede voldsomt, voksede det samlet antal sidste år kun med 53. Fastfood-restauranterne gik tilbage, mens konceptrestauranterne vinder indpas.
Foto: Anders Brohus / Ritzau Scanpix
Foto: Anders Brohus / Ritzau Scanpix

Efter 2018 var der i alt 17.455 spisesteder i Danmark. Det var ifølge tal fra Danmarks Statistik kun 53 mere end året før, og dermed har de seneste års vilde fremgang med omkring 1000 nye restauranter i årene 2015-17 fundet et noget mere roligt leje, skriver Dansk Handelsblad.

Antallet af fastfoodrestauranter og caféer gik tilbage, mens antallet af konceptrestauranter som blandt andet Flammen og Gorms gik frem.

"På den ene side så vi i 2018 en stigning i antallet af konkurser, som primært ramte de mindre restaurantvirksomheder. På den anden side har vi konceptrestauranterne – både de danske og udenlandske – som fortsat ser et potentiale i markedet og ekspanderer med nye enheder. Det er uden tvivl et marked, hvor nogle har det vanskeligt, mens andre har fundet en vinderformel," siger Jonas Kjær, cheføkonom i Horesta, til bladet.

Kendte kokkebrødre vil åbne restaurantkæde

Norsk pizzakæde fordobler resultat og forbereder sig på stærkere konkurrence

Firma bag veganer-burger melder om eksplosiv salgsvækst

Kokkesønner spreder freelanceportal i Europa

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter