FødevareWatch

Chr Hansen-rival leverer god drift trods let skuffende salg

DSM, der konkurrerer med Chr. Hansen, omsatte i andet kvartal for mindre end forventet, men driftsoverskuddet oversteg markedets forventninger.

Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters / Ritzau Scanpix

Den hollandske enzym- og ingredienskoncern DSM, der konkurrerer med Chr. Hansen og også har interesse for folk med hang til Novozymes-aktier, tjente flere penge end ventet på driften i andet kvartal.

DSM omsatte i perioden for 2,28 mia. euro. Det var under analytikernes forventninger, som ifølge Bloomberg News havde ventet en omsætning på 2,32 mia. euro.

Forretningsområdet Nutrition, der dækker over selskabets fødevareingredienser, solgte for 1512 mio. euro i kvartalet mod et underliggende salg på 1410 mio. euro i samme periode sidste år.

Den organiske vækst var på det område 4 pct. i kvartalet.

Samtidig kunne DSM rapportere et justeret driftsoverskud (EBITDA) for perioden på 438 mio. euro.

Det var bedre end forventningerne blandt analytikerne, som havde sat næsen op efter et justeret driftsoverskud på 434,2 mio. euro. I andet kvartal sidste år blev det underliggende driftsresultat 398 mio. euro.

For hele 2019 fastholdes forventningerne.

DSM konkurrerer med Chr. Hansen på området for en række fødevareingredienser. Selskabet har derudover et partnerskab med Novozymes om foderenzymer. De to selskaber konkurrerer dog også på andre områder i enzymindustrien.

Producenter vil fjerne skadeligt stof fra deres fødevarer og det nyder Novozymes godt af

Producenter vil fjerne skadeligt stof fra deres fødevarer og det nyder Novozymes godt af

Hollandsk Chr. Hansen-rival overrasker positivt og løfter prognosen

Ingredienskæmpe vil reducere CO2-udledning med 30 procent

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier