FødevareWatch

Hollandsk Chr. Hansen-rival overrasker positivt og løfter prognosen

Ingredienskoncernen DSM har haft god medvind i årets første tre måneder, og der skrues op for forventningerne til det samlede 2019.

Den hollandske enzym- og ingredienskoncern DSM, der konkurrerer med Chr. Hansen Holding og også har interesse for folk med hang til Novozymes-aktier, tjente flere penge end ventet på driften i første kvartal.

For hele 2019 løftes forventningerne til indtjeningen i øvrigt.

DSM omsatte i januar, februar og marts for 2,29 mia. euro, hvilket var helt på linje med forventningerne blandt analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et salg på 2,28 mia. euro.

Det blev omsat til et justeret driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 424 mio. euro, mens analytikerne havde ventet 400,6 mio. euro. Resultatet var samtidig højere end selv det højeste estimat fra analytikerne, der lød på 410 mio. euro.

For hele 2019 sigter DSM nu efter en høj encifret procentuel vækst i det justerede driftsresultat (EBITDA). Tidligere var forventningen en midt til høj encifret fremgang.

DSM er - ud over at være direkte konkurrent til Chr. Hansen - også partner med danske Novozymes inden for foderenzymer, mens de to selskaber konkurrerer på andre områder.

Ingredienskæmpe vil reducere CO2-udledning med 30 procent

Hollandsk Chr Hansen-konkurrent stiger 4,6 pct. efter regnskab

Bestyrelsesmedlem i Novozymes fratræder grundet topstilling hos riva

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier