FødevareWatch

Dansk grøntsagsproduktion vokser

I perioden 2000 til 2017 voksede produktionsværdien af danske grøntsager med 35 pct. Sidste år blev der produceret ca. 134.500 ton gulerødder og 42.000 ton løg, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Foto: CARSTEN ANDREASEN

Danske landmænd og gartnere anvender større arealer til dyrkning af grøntsager end for 10 år siden, og den samlede værdi af grøntsagerne er steget med en halv mia. kr., viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I faste priser steg værdien af den danske produktion af grøntsager med godt 0,5 mia. kr., svarende til ca. 35 pct. i perioden 2000 til 2017, mens man - blandt andet som konsekvens af sidste års tørre sommer - kunne notere sig et mindre fald i 2018. I løbende priser udgjorde stigningen over de mange år omkring 1 mia. kr. Udviklingen har især været drevet af væksten i frilandsgrøntsager, mens værdien af væksthusgrøntsager er stort set uændret, skriver Danmarks Statistik i sin analyse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier