FødevareWatch

Jensens Food henter fabriksdirektør i Danish Crown

Jensens Food, der netop har flyttet sous vide-produktionen hjem fra Polen, har fundet sin kommende fabriksdirektør hos slagterikoncernen Danish Crown.

Foto: Jan Dagø/ritzau/Arkiv

Jensens Food, der er datterselskab i den pressede Jensens Bøfhus-koncern, oplever fremgang i salget af færdigretter og efter åbningen af en ny sous vide-produktion i hjembyen Struer, har man nu også fundet ud af, hvem der skal lede fabrikken.

Ifølge en meddelse har adm. direktør i Jensens Food Group, Anders Nikolaisen, underskrevet en aftale med Kim Smed, der kommer fra et job på fabrikschef på Danish Crowns slagteri i Sdr. Felding.

Den nye produktion i Struer, som har kostet omkring 5 mio. kr., tager over efter en produktion, som hidtil har fundet sted i Polen. Her bliver råvarerne vakuumpakket og langtidstilberedt i et vandbad, der har en konstant temperatur, og det er på sigt planen, at man vil lave op til 12 forskellige nye produkter.

"Kim Smed er et valg fra øverste hylde, og vi har arbejdet et stykke tid på at få ham med ombord. Jeg har kendt Kim gennem flere år og kender ham som en professionel spiller, og han har i sit tidligere virke stået for opbygningen af lignende produktioner. Der har han skabt en særdeles sund forretning, og derfor er jeg også glad for, at han har valgt os hos Jensens Foods," udtaler Anders Nikolaisen.

Kim Smed tiltræder i sit nye job 1. juli.

Ifølge meddelelsen venter man særlig meget af Kim Smed i forhold til at kunne nedbringe virksomhedens madspild.

"Det handler blandt andet om, at hvis du skærer et stykke kød og skærer det ud i bøffer, så vil der altid være skæresvind, som du ikke kan bruge, fordi det størrelsesmæssigt afviger, og her vil Kim helt sikkert insistere på at bruge det kød til eksempelvis burgere," udtaler Anders Nikolaisen og fortsætter:

"Når man skærer spareribs, så er der også mellem et og tre ben, som bliver skåret fra. Det er sådan noget, hvor Kim instinktivt vil sige, at der skal vi da lave snackben, som bliver skåret ud og pakket i en fornuftig størrelse, så folk kan smide dem på grillen sammen med bøfferne. Det er sådan noget, han kan. Der er ingen tvivl om, at det er optimal udnyttelse af råvarer og minimering af madspild."

Jensens Food flytter polsk sous vide-produktion til Struer

Hilton køber op i voksende markeder

Kødselskab bliver medejer af convenienceproducent

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier