FødevareWatch

DF i Nordjylland: Sygehus-patienter bør ikke tvinges til at spise halalkød

Regionsrådet i Region Nordjylland skal tirsdag tage stilling til, om patienter, der er indlagt på regionens hospitaler, skal have oplyst, om de kan til- eller fravælge kød, der er halalslagtet.

Er man indlagt på et hospital i Region Nordjylland, skal man have oplyst, om kødet i aftensmaden består af halalslagtet kød eller ej. Det mener Dansk Folkepartis regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen, og på et regionsrådsmøde tirsdag skal der tages stilling til, om det synspunkt også kan få liv i virkeligheden, skriver Nordjyske.

"Det handler om religion. Vi skal ikke påduttes islamiske skikke, som efter min mening er det dyrplageri i nogle tilfælde. Selv om dyrene bedøves, så tror jeg ikke helt, man kan styre det," siger regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen (DF) ifølge avisen.

Inspirationen til forslaget er hentet i Region Syddanmark, hvor man ifølge avisen har besluttet, at patienterne skal kunne vælge mellem kød, der er og ikke er halalslagtet. Det er dog ikke en fremgangsmåde, som bliver benyttet i alle dele af regionen, hedder det.

EU-domstol: Halalslagtede dyr skal bedøves

DF'er kræver forbud mod halalkød i børnehaver

DF vil tvinge skoler og daginstitutioner til at servere svinekød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier