FødevareWatch

DF vil tvinge skoler og daginstitutioner til at servere svinekød

Der skal serveres svinekød mindst én gang ugenligt i de danske skoler og daginstitutioner.

Foto: Colourbox

Der skal svin på gaflen mindst én gang om ugen i de danske børnehaver, vuggestuer og folkeskoler.

Sådan lyder det fra folketingsmedlem Kenneth Kristensen Berth (DF), der også vil forbyde halalslagtet kød i institutionerne, skriver Altinget.

"Man skal lave en slags svinekødsrationering, så der skal serveres svinekød mindst én gang om ugen. Vi skal simpelthen have noget lovgivning, der tilsiger, at man skal have en menu, som også tilgodeser danskere både på skoler og i daginstitutioner," siger Kenneth Kristensen Berth (DF) til Altinget.

Udmeldingen kommer efter, at man på Herstedvester Skole i Albertslund ifølge Kenneth Kristensen Berth er holdt op med at servere svin, fordi en stor del af eleverne er muslimer.

Kenneth Kristensen Berth vil nu gennem lovgivning undgå, at lignende sker andre steder:

"Ellers ender vi med, at vi får alle de her fjollede begrundelser om, at det af praktiske årsager ikke er så nemt at servere svinekød, og at det er nemmere at bruge kyllingekød til frikadellerne," siger han Altinget og fortsætter:

"Det er ikke sådan, det bør være i et kristent samfund. De madtraditioner, som vi har haft i århundreder, skal fastholdes - også selvom der er kommet mennesker her til landet, der ikke har lyst til at spise svinekød."

Er svin mere kristent end kylling?

"Jeg ved ikke, om det er mere kristent. Men det er i hvert fald lige så dansk, som kylling er. Det er en del af vores historie og den traditionelle danske kost. Det er simpelthen ikke acceptabelt, at vi skal til at lave frikadellerne af kyllingekød."

Sammen med ønsket om et lovkrav om svinekød i de offentlige institutioner lufter Kenneth Kristensen Berth tanker om et forbud mod at servere halalkød.

DF's ønske om svine-lov og halal-forbud skydes imidlertid ned af både Socialdemokratiet og Venstre, der begge nægter at pille ved det kommunale selvstyre.

"Det er ikke noget, vi skal blande os i på Christiansborg," lyder det til Altinget fra undervisningsordfører i Venstre, Anni Matthiesen.
Men Anni Matthiesen er ligesom Kenneth Kristensen Berth oprørt over, at de har valgt ikke at servere svinekød i Albertslund.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Altinget).

Ellemann skal forklare stigning i antal af dyretransporter

Regeringen kan komme i mindretal i sag om fødevareudbud

L&F indigneret over nyt udspil fra Folketinget

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier