FødevareWatch

L&F indigneret over nyt udspil fra Folketinget

Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, er alt andet end tilfreds med en mulig ændring i udlændingeloven. Ifølge lobbyorganisationen er ændringen ulovlig og i strid med Menneskerettighedskonvention.

Adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup. | Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Et flertal i Folketinget bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF vil uden om regeringen gøre det lettere for udlændinge fra ikke-EU-lande at bijobbe i Danmark. Udspillet til ændring i udlændingeloven har dog den krølle på halen, at de 1589 primært ukrainske fodermestre og driftsledere i landbruget skal undtages.

Det får Landbrug & Fødevarer op i det røde felt.

Det skriver Børsen.

"Det er forskelsbehandling, der virkelig indignerer mig. Hvorfor skal en, der arbejder inden for landbruget, have andre vilkår end én, der arbejder inden for byggeriet?" spørger adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup i et brev sendt til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg.

I brevet kalder Landbrug & Fødevarer ifølge Børsen lovændringen for "en ulovlig særlov" i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

S, SF og Dansk Folkeparti afviser ikke overraskende kritikken.

Landbrug & Fødevarer: Sundhed kræver tværministerielle initiativer

Fødevare- og agrobranchen vil have flere hænder fra udlandet

Landbruget skriger på udenlandsk arbejdskraft

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier