FødevareWatch

Danish Crowns konkurrenceevne sat tilbage på ny

Danish Crown bliver ifølge beregninger fra Finans overhalet af både spanske og tyske rivaler, når det handler om slagteriernes konkurrenceevne.

Foto: POLFOTO

Danish Crowns konkurrenceevne er faldet til et nyt lavpunkt.

Det skriver Finans.dk, der har foretaget beregninger på baggrund af data fra slagteribrancherne i Danmark, Tyskland, Spanien, Holland og Frankrig. Beregningerne viser, at der bliver længere og længere til det strategiske mål, som slagterikoncernen fremsatte i 2016. Her var målsætningen, at man vil øge forspringet til konkurrenterne med 60 øre pr. kilo, men i det seneste kvartal har slagterikæmpen afregnet 33 øre lavere pr. kilo end et vægtet gennemsnit af de udenlandske konkurrenter.

"Det er en sindssygt bekymrende udvikling. Vi har højere omkostninger og leverer et bedre produkt end vores udenlandske konkurrenter. Alligevel får vi en ringere betaling, fordi Danish Crowns konkurrenceevne halter. Det hænger slet ikke sammen," siger Kim Heiselberg, formand i Landsforeningen af Danske Svineproducenter, til Finans.dk.

Kød-chef frygter at svinepest vil rykke til USA

Arla udskifter milliarder af mælkekartoner og yoghurtbægre

Økologien buldrer afsted – bare ikke for svinekød eller fjerkræ

Tican-ejere intensiverer britisk indsats med nyt slagteriopkøb 

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier