FødevareWatch

Økologien buldrer afsted – bare ikke for svinekød eller fjerkræ

Danmark er verdensmester i økologi. Bare ikke når det gælder svinekød eller fjerkræ, hvor andelen af økologi er markant lavere end andre varegrupper. Nu søsætter Økologisk Landsforening en kampagne.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

I Danmark er folk vilde med økologi. Når danskerne køber gulerødder, havregryn, mælk og æg er næsten en tredjedel økologisk. Omvendt ligger andelen for økologi kun på 3 pct., når vi skal købe svinekød eller fjerkræ.

Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Foreningen peger på, at danskerne går op i dyrevelfærd, men ikke altid sætter lighedstegn mellem økologi og dyrevelfærd.

"Den økologiske produktion rummer mange fordele på én gang, men det kan være svært at gennemskue, hvad 'økologi' dækker over i forhold til dyrevelfærd. Derimod er 'frilandsgris' og 'fritgående kyllinger' mere selvforklarende. Derfor har vi en opgave i at øge danskernes bevidsthed om, at Ø-mærket garanterer meget højt dyrevelfærd," udtaler Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening, i meddelelsen.

En anden barriere er merprisen, ifølge foreningen.

Økologisk Landsforenings lancerer en kampagne, der hedder ’En himmel til forskel’, som skal være med til at sikre, at langt flere grise og kyllinger kommer ud under åben himmel, lyder det. Kampagnen bliver skubbet ud på plakater i bybilledet og på de sociale medier i de kommende uger.

Danmarks største hotelkæde laver markant ændring: Al kylling skal være dansk

Danish Crown ikke afvisende overfor fremtid uden antibiotika

"En økologisk kylling er ikke bare en økologisk kylling" 

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier