FødevareWatch

Økologien buldrer afsted – bare ikke for svinekød eller fjerkræ

Danmark er verdensmester i økologi. Bare ikke når det gælder svinekød eller fjerkræ, hvor andelen af økologi er markant lavere end andre varegrupper. Nu søsætter Økologisk Landsforening en kampagne.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

I Danmark er folk vilde med økologi. Når danskerne køber gulerødder, havregryn, mælk og æg er næsten en tredjedel økologisk. Omvendt ligger andelen for økologi kun på 3 pct., når vi skal købe svinekød eller fjerkræ.

Det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Foreningen peger på, at danskerne går op i dyrevelfærd, men ikke altid sætter lighedstegn mellem økologi og dyrevelfærd.

"Den økologiske produktion rummer mange fordele på én gang, men det kan være svært at gennemskue, hvad 'økologi' dækker over i forhold til dyrevelfærd. Derimod er 'frilandsgris' og 'fritgående kyllinger' mere selvforklarende. Derfor har vi en opgave i at øge danskernes bevidsthed om, at Ø-mærket garanterer meget højt dyrevelfærd," udtaler Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening, i meddelelsen.

En anden barriere er merprisen, ifølge foreningen.

Økologisk Landsforenings lancerer en kampagne, der hedder ’En himmel til forskel’, som skal være med til at sikre, at langt flere grise og kyllinger kommer ud under åben himmel, lyder det. Kampagnen bliver skubbet ud på plakater i bybilledet og på de sociale medier i de kommende uger.

Danmarks største hotelkæde laver markant ændring: Al kylling skal være dansk

Danish Crown ikke afvisende overfor fremtid uden antibiotika

"En økologisk kylling er ikke bare en økologisk kylling"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier