FødevareWatch

Claus Meyer: Tiden er til at flytte fokus fra Michelinstjerner til Lolland

De danske fødevareproducenter er kommet i fokus i takt med, at interessen for lokale madvarer er steget. Fødevaremekkaet Lolland skal have mere opmærksomhed, mener madentreprenøren.

Foto: Gorm Olesen/Polfoto/Arkiv

Siden det nynordiske køkken blev manifesteret, er interessen for dansk mad og råvarer steget globalt såvel som nationalt. Fokusset på små lokale producenter, som er skudt op på tværs af landet, har tilsvarende været stigende, hvilket har været med til at øge interessen for lokal mad.

Det er vigtigt, siger Claus Meyer til Berlingske. Madiværksætteren er en del af bestyrelsen bag Madens Folkemøde, der finder sted i hans hjemstavn Lolland.

"Jeg har været med til at forsøge at præge vores måltidskultur de sidste 30 år, og nu er tiden kommet til at flytte fokus lidt væk fra Michelinstjerner og toprestauranter. Jeg er selv fra Lolland. Det er en egn, der har været udfordret økonomisk, og de har ikke haft den store opmærksomhed som for eksempel Skagen eller Bornholm," siger Claus Meyer til avisen.

Claus Meyer er blandt initiativtagerne til Madens Folkemøde, der første gang løber af stablen fredag. Udgangspunktet er Det Nye Nordiske Madmanifest, som Claus Meyer og en række andre nordiske kokke forfatterede i 2004.

Claus Meyer i spidsen for nyt madfolkemøde 

Dedikeret folkemøde skal løfte dansk gastronomi og fødevaresektor 

Her er deltagerne på fødevarernes folkemøde

Gastronomien får sit eget folkemøde 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier