Siden det nynordiske køkken blev manifesteret, er interessen for dansk mad og råvarer steget globalt såvel som nationalt. Fokusset på små lokale producenter, som er skudt op på tværs af landet, har tilsvarende været stigende, hvilket har været med til at øge interessen for lokal mad.
Det er vigtigt, siger Claus Meyer til Berlingske. Madiværksætteren er en del af bestyrelsen bag Madens Folkemøde, der finder sted i hans hjemstavn Lolland.
"Jeg har været med til at forsøge at præge vores måltidskultur de sidste 30 år, og nu er tiden kommet til at flytte fokus lidt væk fra Michelinstjerner og toprestauranter. Jeg er selv fra Lolland. Det er en egn, der har været udfordret økonomisk, og de har ikke haft den store opmærksomhed som for eksempel Skagen eller Bornholm," siger Claus Meyer til avisen.
Claus Meyer er blandt initiativtagerne til Madens Folkemøde, der første gang løber af stablen fredag. Udgangspunktet er Det Nye Nordiske Madmanifest, som Claus Meyer og en række andre nordiske kokke forfatterede i 2004.
Claus Meyer i spidsen for nyt madfolkemøde
Dedikeret folkemøde skal løfte dansk gastronomi og fødevaresektor
Her er deltagerne på fødevarernes folkemøde
Gastronomien får sit eget folkemøde