FødevareWatch

Novozymes-kunde skuffer med indtjeningen

En kunde hos Novozymes skuffer på indtjeningssiden i årets første kvartal.

Archer-Daniels-Midland, der er på kundelisten hos Novozymes, skuffede med indtjeningen i første kvartal, hvor oversvømmelser i Midtvesten, USA, påvirkede produktionen af bioethanol.

"Påvirkningen fra ekstremt vejr i Nordamerika oversteg vores oprindelige forventninger, og ethanolindustrien var påvirket af lave marginer og få muligheder," siger selskabets topchef, Juan Luciano, ifølge regnskabet.

Det ekstreme vejr ramte også Novozymes, der laver enzymer til fremstilling af bioethanol, i perioden og medvirkede til, at selskabet nedjusterede vækstforventningerne i forbindelse med sit kvartalsregnskab i tirsdags.

For Archer-Daniels-Midland bød første kvartal på et driftsunderskud inden for bioprodukter, der omfatter ethanolproduktionen, på 74 mio. dollar.

Samlet kom Archer-Daniels-Midland gennem perioden med et nettooverskud på 233 mio. dollar og et justeret overskud per aktie på 46 cent mod ventet 60 cent ifølge Bloomberg News.

Aktien i Archer-Daniels-Midland ligger fredag 1,5 pct. lavere i det amerikanske formarked.

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier