FødevareWatch

Hollandsk fødevareaccelerator rykker til Danmark med 112 millioner på lommen

Fødevareinvestoren Rockstart starter acceleratorprogram for iværksættere inden for fødevare- og landbrug. Selskabet har sat 112 mio. kr. af til danske investeringer.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den hollandske fødevareinvestor Rockstart rykker til Danmark med 15 mio. euro, svarende 112 mio. kr., på lommen, og selskabet er klar til at investere alle pengene i dansk fødevare- og landbrugsteknologi - hvad selskabet selv betegner som "agrifood".

Det skriver Børsen.

"Vi mener, at tidspunktet for investeringen er helt perfekt. Der har været en 44 pct. tilvækst mellem 2017 til 2018 i investeringer inden for agrifood. Så det går stærkt nu, og der er kommet mange nye teknologier og produkter på markedet," siger Mark Durno til avisen.

Han driver Rockstart sammen med Rune Theill fra hovedsædet i Amsterdam. Mark Durno peger på, at forbrugere i dag er mere bevidste om, hvad de spiser, og hvor mad stammer fra. Af samme grund mener han, at den klassiske fødevarebranche er blevet mere tilbøjelig til at prøve nye metoder.

Fødevareinvestoren fokuserer særligt på tre ting i sit virke: At skabe optimering af praksis og processer, at mindske madspild og at øge bæredygtighed, fremgår det.

Makkerpar får Irmas aflagte bananer til iværksættereventyr

Seks iværksættere henter 6,7 mio hjem gennem accelerator 

Ølaffald skal være ny "superfood" 

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier