FødevareWatch

Chips og kiks kan øge kræftrisiko: Organisationer efterlyser strammere EU-krav

Den europæiske forbrugerorganisation BEUC sender en appel til EU-Kommissionen om at sænke målsætningerne for stoffet akrylamid i fødevarer og indføre bindende grænser for indholdet.

Det er bl.a. i produktionen af kartoffelchips, man skal være opmærksom på akrylamid. | Foto: Søren Schnoor

Danske og europæiske kikseproducenter kan se frem til strammere regler for, hvordan de opvarmer produkterne.

I hvert fald hvis det står til Den Europæiske Forbrugerorganisation, BEUC, der nu beder EU-Kommissionen om at sætte bindende grænseværdier for indholdet af akrylamid i fødevarer. Det skriver de i et samlet brev til direktøren for fødevaresikkerhed i Kommissionen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier