FødevareWatch

Kartoffelmelsfabrik henter Arla-mand til toppost

1. marts er Jan Andersen tiltrådt som ny adm. direktør for kartoffelmelsfabriken Midtjylland. Den tidligere Arla-chef tager over, efter at mangeårig direktør Jørgen Bæk i december stoppede med omgående virkning.

Foto: Peter Clausen / Ritzau Scanpix

Andelskartoffelmelsfabrikken Midtjylland (AKM) har med effekt fra 1. marts indsat Jan Andersen som ny adm. direktør for virksomheden, der har hjemme i Brande.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

57-årige Jan Andersen kommer fra en stilling som Senior Site Director i Arla, hvor han har haft ansvaret for Arlas mejerier i Hobro og Christiansfeld. Før det har han arbejdet som fabrikschef indenfor fødevarebranchen i både Sverige og Danmark, hedder det videre.

Kartoffelkæmpe og direktør bryder med hinanden

Hos AKM skal Jan Andersen overtage, hvor Jørgen Bæk i december forlod direktørstolen med omgående virkning, og han skal lede færdiggørelsen af AKM's nybyggede fabriksanlæg.

"Vi glæder os meget til samarbejdet med Jan Andersen, og vi er i bestyrelsen overbeviste om, at han er den helt rigtige person til at optimere og øge vores produktion af kartoffelstivelse og protein," udtaler bestyrelsesformand Martin Arvad i meddelelsen.

Han tilføjer:

"Jans mangeårige erfaring fra andre produktionsvirksomheder i fødevarebranchen er et perfekt match i forhold til de opgaver, som AKM står overfor som en moderne og effektiv andelsvirksomhed. Hans konstruktive tilgang til kvalitetssikring, leveringssikkerhed og kontinuerlige forbedringer af produktionen ligger også helt på linje med bestyrelsens holdninger og ønsker. Vi ser frem til, at samarbejdet med Jan Andersen kan styrke AKM’s position i en branche i vækst."

Voksende kartoffelmelsfabrik vil sælge på egen hånd

Amerikanske Cargill gik markant tilbage i Danmark

Analyse: Jysk kartoffelkvartet fortsætter vildt vækstridt

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier