FødevareWatch

Voksende kartoffelmelsfabrik vil sælge på egen hånd

Den nordjyske kartoffelmelsfabrik AKV Langholt udvider i disse år produktionen kraftigt, og nu har ledelsen også fået blod på tanden i forhold til selv at sælge en større del af kartoffelmelet.

Foto: Henning Bagger/RitzauScanpix

Der er fart på kartoflerne hos den nordjyske kartoffelmelsfabrik AKV Langholt.

Kartoffelmelsfabrikken, der har den amerikanske industrikæmpe Cargill som partner, bliver ved med at udvide produktionen, og inden for tre år skal der årligt produceres 80.000 ton kartoffelmel på den fabrik, som i 2016 lavede 45.000 ton.

Ifølge Landbrugsavisen.dk foreslår ledelsen på mandagens generalforsamling, at AKV Langholt selv skal stå for salget af cirka halvdelen af produktionen, som er ikke-modificeret kartoffelmel.

"Med udvidelsen kommer vi op i en størrelsesorden, hvor det giver mening, at vi selv har en salgsorganisation, når det kommer til almindeligt kartoffelmel", siger direktør Ronnie Nielsen til Landbrugsavisen.dk og tilføjer:

"Men vi har ikke solgt selv i 30 år, så vi mener, at det er på sin plads at spørge vores andelshavere, så det gør vi på generalforsamlingen på mandag".

Amerikanske Cargill gik markant tilbage i Danmark

Analyse: Jysk kartoffelkvartet fortsætter vildt vækstridt

Nordjysk kartoffelfabrik får godkendt udvidelsesplaner

Mere fra FødevareWatch

Perfekt storm får Co-Ros regnskab til at styrtdykke

Den verdensomspændte juice- og iskoncern Co-Ro blev ramt af tre faktorer, der skabte den perfekte storm i et hårdt år. Selskabet vil nu gøre sig selv uafhængig fra de største markeder og satse mere på nye.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier