FødevareWatch

Producenter klar med ny forening for plantebaserede føde- og drikkevarer

En af ambitionerne i den nye brancheforening går på at række ud til danske landmænd: "Der ligger måske et industrieventyr og venter på jer, hvis I dyrker de rigtige afgrøder i Danmark, som vi kan bruge til at fremstille det ypperste inden for plantebaserede fødevarer og eksportere til hele verden," lyder det fra et nyt bestyrelsesmedlem.

Orkla Foods, Nestlé, Naturli Foods, Naksov Mill Foods og Dragsbæk er blandt medlemmerne i den nye brancheforening for kød- og mælkealternativer. | Foto: Naturli´ Foods.

Foreningen for Plantebaserede Fødevarer hedder den nystiftede brancheforening, der skal favne de danske producenter og leverandører af selvsamme. Knap 20 mennesker var mødt op til foreningens stiftende generalforsamling, der blev afholdt hos Odense Marcipan på Fyn fredag.

"Ambitionen er at fremme planteplantebaserede fødevarer og information om plantebaseret mad i Danmark," siger Henrik Lund, adm. direktør i Naturli Foods.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier