FødevareWatch

Chefredaktør skuffet over nul nye michelinstjerner til provinsen

Nordjylland og Fyn måtte mandag aften igen se sig forbigået ved præsentationen af den nordiske michelinguide.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

Mandag aften blev restauranterne i årets nordiske michelinguide præsenteret i Musikhuset i Aarhus.

Men det blev en "flad fornemmelse" og lidt af en skuffelse, hvis man spørger Jesper Uhrup Jensen, chefredaktør på madmagasinet Gastro.

"Man skal huske at være glad for, at alle, der havde stjerner, har beholdt dem. Men provinsen må virkelig føle sig skuffede i dag. Især Fyn og Nordjylland som blev forbigået igen igen," siger chefredaktøren.

Der var ellers blevet spekuleret i, at placeringen af showet i Aarhus betød, at restauranter i Smilets by eller i byer uden for hovedstaden ville få en stjerne eller flere, forklarer chefredaktøren.

Men det skete som bekendt ikke. Det nye stjerneskud i guiden blev nemlig restaurant Alouette på Islands Brygge i København. Og så vendte restaurant Noma tilbage med to stjerner.

Selv om Jesper Uhrup Jensen glæder sig over stjernerne til københavnerrestauranterne, så havde han alligevel håbet på, at andre restauranter havde fået den samme gastronomiske anerkendelse.

"Et sted som Falsled Kro har ligget i årtier og skulle have haft en stjerne. Aalborg har også restauranter, der burde være kommet på michelinkortet. For eksempel Tabu og Textur," siger Jesper Uhrup Jensen.

I alt 28 restauranter i Danmark inklusive Færøerne fik i alt 35 michelinstjerner i guiden, hvilket er en fremgang på to spisesteder og fire stjerner i forhold til 2018.

Danmark har 28 Michelin-restauranter - en på Færøerne

Det nye Noma får to michelinstjerner i 2019-guide

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier