Det er de færreste af Danmarks Michelin-restauranter, der udover at pryde sig med en eller flere stjerner også kan præsentere fem år med plus på bundlinjen.
Det skriver Børsen, der har gennemgået de 17 regnskaber, der var tilgængelige, af Danmarks 25 Michelin-restauranter. Her havde i alt tre restauranter millionoverskud i de seneste fem regnskabsår.
Det gælder Henrik Yde Andersens Kiin Kiin-imperium, Wassim Hallals Frederikshøj i Aarhus og Christian Puglisis Relæ på Nørrebro, fremgår det. Men nøglen til overskud er ofte sideforretninger til Michelin-restauranten, fortæller Henrik Yde Andersen til avisen.
"Hjørnestenen i forretningen har altid været bagdøren, hvor vi sælger mad ud af huset. Hvis man vil lave den finere gastronomi, er man også nødt til at tage den anden pakke med, med mindre man har en milliardær ombord," lyder det fra kokken.
Organisation afholder Michelin-event for fødevarevirksomheder
Tidligere Michelin-kok: Bryggerier halter ti år efter restaurationsbranchen
Stjernekok kan blive stævnet efter iskonkurs
Kendt kok sikrer sig rekordresultat