FødevareWatch

Få Michelin-restauranter kan præsentere en solid bundlinje

En gennemgang af de danske Michelin-restauranters sidste fem års regnskaber viser, at det ikke er let at opnå en solid bundlinje på at sælge gourmetmad, skriver Børsen.

Det er de færreste af Danmarks Michelin-restauranter, der udover at pryde sig med en eller flere stjerner også kan præsentere fem år med plus på bundlinjen.

Det skriver Børsen, der har gennemgået de 17 regnskaber, der var tilgængelige, af Danmarks 25 Michelin-restauranter. Her havde i alt tre restauranter millionoverskud i de seneste fem regnskabsår.

Det gælder Henrik Yde Andersens Kiin Kiin-imperium, Wassim Hallals Frederikshøj i Aarhus og Christian Puglisis Relæ på Nørrebro, fremgår det. Men nøglen til overskud er ofte sideforretninger til Michelin-restauranten, fortæller Henrik Yde Andersen til avisen.

"Hjørnestenen i forretningen har altid været bagdøren, hvor vi sælger mad ud af huset. Hvis man vil lave den finere gastronomi, er man også nødt til at tage den anden pakke med, med mindre man har en milliardær ombord," lyder det fra kokken.

Organisation afholder Michelin-event for fødevarevirksomheder 

Tidligere Michelin-kok: Bryggerier halter ti år efter restaurationsbranchen

Stjernekok kan blive stævnet efter iskonkurs

Kendt kok sikrer sig rekordresultat 

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier