Danskerne foretrækker fersk dansk kylling, men foodservicesektoren vælger frossen kylling fra Thailand

Op imod 80 pct. af kyllingekødet i restauranter, kantiner og takeway-forretninger i Danmark er importeret som frostvarer fra den anden side af jorden. Oprindelseslandet fremgår nemlig ikke, og kunderne kan derfor ikke tage stilling, som de kan i supermarkederne. Ligesom med kaloriemærkning går foodservicesektoren under radaren, når det gælder råvarernes oprindelse.
Råvarernes oprindelse fremgår ikke ved restaurantmad og takeaway-mad. | Foto: Pressefoto Scandi Standard
Råvarernes oprindelse fremgår ikke ved restaurantmad og takeaway-mad. | Foto: Pressefoto Scandi Standard

Når danskerne får valget i supermarkederne, er flertallet ikke i tvivl. De vælger fersk dansk kyllingekød frem for frosset importeret kød.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter