FødevareWatch

McDonalds og Sunset Boulevard vender dankortet ryggen

Dankortet er for dyrt at modtage for store butikskæder med mange små transaktioner, siger direktør i Bank Brokers, som rådgiver virksomheder om betalingsløsninger.

Antallet af forretninger, som fravælger dankortet, er stigende. Senest er det fastfoodgiganten McDonalds samt Sunset Boulevard, som har takket nej til modtage dankort-betaling.

Det skriver Finans.

Selvom dankortet har opbakning fra Christiansborg, betyder kortets høje gebyrer, at flere forretninger ikke længere ønsker at benytte den dyre betalingsløsning.

Arkitekten bag aftalerne for McDonalds og Sunset Boulevard, er Lars Hansen, der er adm. direktør i Bank Brokers, som rådgiver virksomheder om betalingsløsninger.

"Flere store detailaktører har allerede lukket ned for dankortet, og flere vil helt klart følge efter. Kortet er simpelthen for dyrt at modtage især for store butikskæder med mange små transaktioner," siger Lars Hansen til Finans.

Tal fra Nationalbanken viser, at dankortet, der i 2017 omsatte for 661 mia. kr., siden har mistet 3,3 pct. af det danske betalingskortsmarked, hvor omsætningen i stedet er faldet hos Visa og Mastercard.

Troels Holmberg, der er seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, anerkender, at det er glædeligt, at forretninger finder attraktive betalingsløsninger i stedet for dankortet, men tilføjer samtidig, at det ville være en katastrofe for detailhandlen, hvis dankortet blev lukket ned.

Detailgigant i frontalangreb: Jyske Bank vil smadre dankortet

Coop og Dansk Supermarked er ikke vilde med Apple Pay

Rema 1000 satser på Mobilepay

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier