FødevareWatch

Trods klimadebat vokser EU's import af sydamerikansk oksekød

I årets første ni måneder er importen af oksekød til EU steget med 14 pct.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Modsat politikeres og europæiske fødevareproducenters klimaindspark om, at øget forbrug af lokalt producerede fødevarer og kød især, kan være med til at nedbringe klimaaftryk, så stiger kødimporteren til EU for øjeblikket.

Ifølge Landbrugsavisen viser en ny opgørelse fra Landbrug & Fødevarer, at importen af oksekød til EU i årets første ni måneder er steget med 14 pct. til 248.000 ton.

Opgørelsen viser, at det især oksekød er fra Brasilien og Argentina, der kommer mere af til Europa. I alt har disse to lande sendt 150.000 ton oksekød til EU i årets første ni måneder.

Mens importen af oksekød er steget, er eksporten ud af EU faldet med 2,5 pct. i samme periode.

Forsker: Jorden kan ikke holde til fremtidens kødproduktion

Sjællandsk kødselskab sætter jetonerne på positionen som markedets mest bæredygtige

EU's oksekødseksport falder hastigt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier