FødevareWatch

Forsker: Jorden kan ikke holde til fremtidens kødproduktion

Et areal svarende til Nord- og Sydamerika bruges på at producere kød eller lave mad til at fodre kreaturer med. Vores kødforbrug fortsætter med at stige, og det kan kloden ikke holde til, siger forsker.

Det kræver store ressourcer at producere kød, og i takt med at et stigende antal indbyggere på kloden vil have mere kød, øges udledningen af CO2 kraftigt.

Verdens kødproduktion forventes i år på verdensplan at stige med 1,7 pct. fra 330 millioner ton til 336 millioner ton, skriver DR.dk med henvisning til tal fra FN's fødevareorganisation, FAO. Produktionen af oksekød forventes at stige med 1,8 pct. til 72,1 millioner ton.

Stigningen har konsekvenser, siger Katherine Richardson, professor på Københavns Universitet til DR.

"Jorden kan simpelthen ikke holde til det," siger hun og tilføjer:

"Lige nu bruger vi et areal, der svarer til Nord- og Sydamerika tilsammen på at producere kød eller lave mad til at fodre kreaturer med. Hvis vi bliver ved med at lave mere og mere kød, skal vi bruge mere areal. Og det kan du ikke gøre uden at fælde skov, som naturen har behov for og som også hjælper os med at bekæmpe klimaforandringer."

Detailkoncerner vil ikke løfte klimapegefingeren overfor forbrugere

Sjællandsk kødselskab sætter jetonerne på positionen som markedets mest bæredygtige

Hækkerup: Alternativets udspil er utopisk

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier