FødevareWatch

Halvdelen af NNF's medlemmer tager medicin for at komme igennem arbejdsdagen

Fagforbundet NNF kræver politisk handling for at sikre den store gruppe af nedslidte medlemmer, som skal arbejde på smertestillende medicin frem til pensionen.

Foto: Katinka Hustad

Halvdelen af Fødevareforbundet NNF's 20.000 medlemmer har taget smertestillende medicin eller har haft behov for behandling for smerter på grund af arbejdet inden for en periode på tre måneder. Det tal er markant højere end i den øvrige arbejdsstyrke, hvor hver fjerde tager smertestillende medicin på grund af deres nuværende eller tidligere arbejde.

Det skriver Jyskevestkysten.

"Det er foruroligende, at man skal tage medicin for at gå arbejde. Tallene viser, at der helt åbenlyst skal gøres noget. Politikerne på Christiansborg har besluttet, at folk skal blive længere på arbejdsmarkedet, og derfor er det også helt afgørende, at de er med til at finde en løsning på problemet," siger Ole Wehlast, formand for NNF, til avisen.

Han fortæller, at slagteriarbejdere er hårdest ramt på grund af hårdt fysisk arbejde på kolde slagterier.

Dansk kødindustri vil skaffe ny arbejdskraft med 'hjerne'-kampagne

Mejerister har stemt sig ind i Fødevareforbundet NNF

NNF affejer endnu engang regeringens pensionsplaner

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier