FødevareWatch

Palsgaard ser store muligheder i bæredygtighed

Leverandøren af specialingredienser til fødevareindustrien satser på bæredygtige løsninger, som matcher FN's 17 verdensmål. Der er et globalt markedspotentiale på 77 bio. kr. i målene, vurderer et FN-panel.

Arkivfoto. | Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Palsgaard A/S, der er leverandør af specialingredienser til fødevareindustrien, ser stort markedspotentiale i bæredygtighed og mener, at det leder til innovation og øget konkurrencedygtighed på nye markeder, skriver DI Business.

"Vi oplever en markant øget efterspørgsel på bæredygtige løsninger. Derfor satser vi på produkter, der rammer den udvikling. Og det er ikke filantropi. Det er penge," udtaler Jakob Thøisen, adm. direktør i Palsgaard, til DI Business.

Ingrediensleverandøren laver bl.a. bæredygtige emulgatorer til fødevarer, som giver en længere holdbarhed, og har på nuværende tidspunkt indarbejdet 6 af FN's 17 verdensmål.

Ifølge mediet baner FN’s Verdensmål vejen for, at virksomheder kan skabe forretning på området, og panelet Business & Sustainable Development Commission, der er skabt i forbindelse med FN’s 17 verdensmål, har vurderet, at er der et globalt markedspotentiale på 77 bio. kr. i målene, som kan hentes inden 2030.

Ny formand i sønderjysk ingredienskoncern

Meget mere end mel: Orklas bagerileverandør udvider paletten

Opkøb koster 82 stillinger i proteinproducent

Ny chef for bordenden oven på rekordregnskab fra Palsgaard 

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier