FødevareWatch

Opkøb koster 82 stillinger i proteinproducent

Den sønderjyske proteinproducent Essentias opkøb af kollegaen Scanflavour betyder, at 50 pct. af stillingerne i virksomheden nedlægges efter overtagelsen.

Foto: Juan Hein

Essentia Protein Solutions, der ejes af den amerikanske koncern The Lauridsen Group med dansk hovedsæde i Gråsten, har overtaget den danske proteinproducent Scanflavour A/S per 1. juni, og sammenlægningen betyder, at 82 stillinger skal nedlægges i Møldrup, hvor Scanflavours produktion har hjemme.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

"Nej, den nærmeste fremtid er ikke så lys for medarbejderne i Møldrup, hvor vi nedlægger produktionen i den nye fabrik, som i øjeblikket genererer et stort negativt cashflow," siger adm. direktør i Essentia, Asger S. Jacobsen, til Viborg Stifts Folkeblad.

Direktøren oplyser, uden at sætte et konkret tal på, at flere af medarbejderne til gengæld vil blive tilbudt job i Essentias fabrik i Hobro, fremgår det.

De to selskaber arbejder hver især i markedet for produktion af animalske proteiningredienser, og opkøbet giver sønderjyderne bedre tilgang til en række internationale og hurtigtvoksende markeder.

Scanflavour har frem til nu haft ingrediensproducenten Palsgaard A/S som majoritetsaktionær.

Stort projekt skal puste liv i europæiske planteproteiner

Håb om flere ingredienser og mere oksekød til Japan

DTU vil booste diskret kæmpesucces

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier