FødevareWatch

Opkøb koster 82 stillinger i proteinproducent

Den sønderjyske proteinproducent Essentias opkøb af kollegaen Scanflavour betyder, at 50 pct. af stillingerne i virksomheden nedlægges efter overtagelsen.

Foto: Juan Hein

Essentia Protein Solutions, der ejes af den amerikanske koncern The Lauridsen Group med dansk hovedsæde i Gråsten, har overtaget den danske proteinproducent Scanflavour A/S per 1. juni, og sammenlægningen betyder, at 82 stillinger skal nedlægges i Møldrup, hvor Scanflavours produktion har hjemme.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

"Nej, den nærmeste fremtid er ikke så lys for medarbejderne i Møldrup, hvor vi nedlægger produktionen i den nye fabrik, som i øjeblikket genererer et stort negativt cashflow," siger adm. direktør i Essentia, Asger S. Jacobsen, til Viborg Stifts Folkeblad.

Direktøren oplyser, uden at sætte et konkret tal på, at flere af medarbejderne til gengæld vil blive tilbudt job i Essentias fabrik i Hobro, fremgår det.

De to selskaber arbejder hver især i markedet for produktion af animalske proteiningredienser, og opkøbet giver sønderjyderne bedre tilgang til en række internationale og hurtigtvoksende markeder.

Scanflavour har frem til nu haft ingrediensproducenten Palsgaard A/S som majoritetsaktionær.

Stort projekt skal puste liv i europæiske planteproteiner

Håb om flere ingredienser og mere oksekød til Japan

DTU vil booste diskret kæmpesucces

Forsiden lige nu

Hedebølge presser dansk slagterigigant baglæns

Danish Crowns ledelse har lovet selskabets ejere, at slagterigiganten inden 2021 vil præstere en langt bedre indtjening end konkurrenterne. Lige nu har de store tyske slagterier dog det største forspring til Danish Crown i 10 år.

Billige afrikanske øl skal bane vejen for klodens kæmper

Mens europæiske og amerikanske forbrugere i stigende grad vender øl og alkoholiske drikke ryggen, har industrikæmperne indstillet kikkerten på det afrikanske kontinent, hvor afsætningen skal øges gennem blandt andet meget billige øl.

Er norsk netbutik på vej mod børsnotering?

Kolonial.no, den store tabsgivende dagligvarebutik på nettet i Norge, kan ifølge analytiker have kurs mod en børsnotering, efter at et svensk investeringsselskab har investeret 300 mio. norske kr. i forretningen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier