FødevareWatch

Michelin-kok laver ketchup af grisefoder

Kasserede tomater skal fremover bruges til fremstilling af ketchup frem for at ende hos grisene på Højbjerg Gartneri.

Foto: Casper Dalhoff, JP

Michelin-kokken Per Mandrup er som led i Norddjurs Kommunes projekt "Best of Norddjurs" blevet sat på en opgave hos Høbjerg Gartneri.

Det skriver Jyllands-Posten.

Opgaven gik på at finde anden nytte til de 25 kilo kasserede tomater, som hver dag blev brugt til svinefoder.

"Hver gang jeg kan sælge 200 kg tomater, så er der 20 kg til svinene. Vi har altid en overproduktion af alle vores frugt og grøntsager på 10-20 pct. Det er, fordi vi har et princip om, at vi kun sælger det, vi selv har produceret. Så for at være sikker på, at vi altid har noget på hylderne, så er vi nødt til at have for meget. Det meste af overskudsproduktionen plejer vi at pløje ned, selv om kvaliteten faktisk er i orden," siger indehaver af gartneriet Peter Drejer Nielsen til mediet.

Han mener, der er et marked for Michelin-kokkens ketchup, fordi folk efterspørger lokale produkter med en god historie om bæredygtig produktion uden madspild. Derfor vil gartneriet sætte produktionen af ketchup på grønne tomater i gang - dem plejer der at være et overskud på 1,5 tons af, når høsten er ovre, fremgår det.

Studie: En tredjedel af alle fødevarer skrottes på grund af udseende

Amerikansk ketchup er EU's næste mål i handelskrigen 

Tomatkonge laver ketchup af kasserede tomater

Hollandsk tomatkæmpe vil have 800 hektar i drivhus

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier