FødevareWatch

Horesta efterspørger regler for mere fair køkkenkonkurrence

I organisationen Horesta mener man trods politiske tiltag, at det fortsat ender i unfair konkurrence, når offentlige kroner bruges til at etablere køkkener og festlokaler.

Foto: Kokkenes Køkken PR

I foråret vedtog man fra politisk hold, at offentlige aktører skal prissætte deres ydelser på niveau med de markedsvilkår, som ellers hersker i det private marked, og man ville klageadgangen over ulige konkurrenceforhold bedre.

I et debatindlæg på Altinget.dk siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i Horesta, at de to inititativer er skridt på vejen, men der er brug yderligere opstramninger, hvis man for alvor skal kunne tale om fair konkurrence mellem det offentlige og private.

"Når offentlige kroner bruges til at etablere festlokaler, bygge store køkkener og indkøb af service, så er det ikke blot en udhulning af støttekronerne til kerneopgaven – men også en unfair konkurrence, der koster private arbejdspladser i hele landet," siger hun.

Kirsten Munch Andersen kritiserer videre, at forbudet mod, at kommuner kan drive erhvervsvirksomhed, kamn omgås gennem en række erhvervslove og gennem kommunalfuldmagten, som åbner for, at der kan sælges biprodukter, overskudskapacitet og drives accessorisk eller drives tilknyttet virksomhed, som hun skriver.

"Undtagelsen om at drive tilknyttet virksomhed strækker ’elastikken’ længst. Det er en ulovlig opgave, der alligevel er lovlig, fordi den har en nær og tæt tilknytning til en lovlig (hoved)opgave," hedder det i organisationens kritik.

Rekordstor omsætning i danske restauranter

Indkøbsforening vokser igen

Rekordmange konkurser blandt restauranter i hovedstaden

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier