FødevareWatch

Rekordmange konkurser blandt restauranter i hovedstaden

Antallet af konkurser blandt hovedstadens restauranter har set en stigning på 90 pct. på to år.

Foto: Ilan Brender/Polfoto

237 restauranter i hovedstadsområdet måtte sidste år lukke ned, fordi der ikke længere var flere kroner i kassen.

DR.dk skriver med henvisning til tal fra Danmarks Statistik, at der er tale om en stigning på 90 pct. i forhold til to år tidligere.

Michelinguiden giver travle borde på restauranterne

Horestas adm. direktør Katia Østergaard mener, at årsagen til de mange konkurser skal findes i det faktum, at der siden 2012 er åbnet 15 pct. nye restauranter.

"Det betyder, at der er flere, der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen," siger Katia Østergaard til DR.dk.

Sidste år bød på færre konkurser end året før

Lille butikskæde er gået konkurs

Krummerne efter norsk brødkonkurs er solgt

Forsiden lige nu

Kaffeparadokset er tilbage i fuldt flor

Altimens råvareprisen på kaffe har brudt det psykologiske modstandspunkt ved 1 dollar pr. pund og fortsætter nedad, vokser interessen for højkvalitetskaffe og hele livsstilen omkring god kaffe ufortrødent videre. Det såkaldte 'kaffeparadoks', som også sås i de tidlige 00'ere, er tilbage.

Nordjysk sushimand indtager København og har store planer om udlandet

Restaurantkæden Karma Sushi er vokset markant i først det jyske og senest det københavnske område siden opstarten i 2007. Den iltre og utålmodige iværksætter bag konceptet fyrede i foråret hele sin ledelse, og han står nu selv i spidsen for den kæde, som i de kommende år også skal prøves af i udlandet.

Cateringselskab udvider med kantinesatsning

Cateringselskabet Madkastellet lancerer nu en kantinesatsning med en fleksitar-profil. Til at stå i spidsen for kantinedivisionen har Madkastellet ansat Belinda Herbst fra Meyers Contract Catering.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier