FødevareWatch

Rekordmange konkurser blandt restauranter i hovedstaden

Antallet af konkurser blandt hovedstadens restauranter har set en stigning på 90 pct. på to år.

Foto: Ilan Brender/Polfoto

237 restauranter i hovedstadsområdet måtte sidste år lukke ned, fordi der ikke længere var flere kroner i kassen.

DR.dk skriver med henvisning til tal fra Danmarks Statistik, at der er tale om en stigning på 90 pct. i forhold til to år tidligere.

Michelinguiden giver travle borde på restauranterne

Horestas adm. direktør Katia Østergaard mener, at årsagen til de mange konkurser skal findes i det faktum, at der siden 2012 er åbnet 15 pct. nye restauranter.

"Det betyder, at der er flere, der går ud og spiser, men det betyder også, at konkurrencen er blevet hårdere, og at der helt naturligt er flere restauranter, som må dreje nøglen," siger Katia Østergaard til DR.dk.

Sidste år bød på færre konkurser end året før

Lille butikskæde er gået konkurs

Krummerne efter norsk brødkonkurs er solgt

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier