FødevareWatch

Maersk-enhed sender millioner til madspilds-iværksættere

Rederiselskabet vil madspild til livs og øge værditilbuddet til kunderne, og til det er investeringer i unge iværksættervirksomheder et skridt på vejen.

Colourbox
Foto: Colourbox

Tre forskellige startups med fokus på madspild har modtaget millioninvesteringer fra Maersk Growth, et venture-kapitalselskab under Maersk.

Det skriver Børsen.

"Bekæmpelse af madspild er en af Maersk Growths investeringsdomæner. Vi tror på, at løsninger til forsyningskæden kan blive forbedret med et øget fokus på data og mere automatisering via kunstig intelligens, der vil forbinde ledene i værdikæden på en mere effektiv måde, end vi ser i dag," skriver Peter Votkjær Jørgensen, venture partner i Maersk Growth i en mail til Børsen.

De nye investeringer giver ifølge mediet også Maersk et ekstra produkt på hylden til at lokke de kunder, der jævnligt skifter rederikselskab.

Investeringerne omhandler virksomhederne Sensortransport, der løbende giver kunden information omkring transportforholdene, Telesense, som også leverer sensorløsninger, og Ripe.io, der gennem blockchainløsninger skal sikre et kvalitetsnetværk. Telesense har modtaget 1,65 mio. dollars – svarende til godt 10,5 mio. kr., mens Ripe.io har modtaget 2,4 mio. dollar.

S-ordfører vil have mål for reduktion af madspild

Salling: En håndfuld nye virksomheder klar i madspildspartnerskab

Forsiden lige nu

Kaffeparadokset er tilbage i fuldt flor

Altimens råvareprisen på kaffe har brudt det psykologiske modstandspunkt ved 1 dollar pr. pund og fortsætter nedad, vokser interessen for højkvalitetskaffe og hele livsstilen omkring god kaffe ufortrødent videre. Det såkaldte 'kaffeparadoks', som også sås i de tidlige 00'ere, er tilbage.

Nordjysk sushimand indtager København og har store planer om udlandet

Restaurantkæden Karma Sushi er vokset markant i først det jyske og senest det københavnske område siden opstarten i 2007. Den iltre og utålmodige iværksætter bag konceptet fyrede i foråret hele sin ledelse, og han står nu selv i spidsen for den kæde, som i de kommende år også skal prøves af i udlandet.

Cateringselskab udvider med kantinesatsning

Cateringselskabet Madkastellet lancerer nu en kantinesatsning med en fleksitar-profil. Til at stå i spidsen for kantinedivisionen har Madkastellet ansat Belinda Herbst fra Meyers Contract Catering.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier