Hotelkæden Scandic vil i fremtiden forsøge at gøre detailkæder og fødevarekoncerner kunsten efter, og i denne måned tager man hul på en udfasning af buræg i sine fødevareprodukter.
På tværs af syv lande og 230 hoteller får udfasningen betydning for de mellem 11,5-13 millioner æg, der hvert år serves, skriver hotelkæden i en meddelelse.
Af samme meddelelese fremgår det, at en stor del af de æg, som i dag serveres hos Scandic, kommer fra fritgående høns, men at buræg ofte er en ingrediens i færdige fødevareprodukter. "Jeg er glad for, at vi nu har taget en beslutning om at blive totalt burægfri. Det føles helt naturligt i forbindelse med den bæredygtighedsrejse, Scandic er på. Vi efterstræber altid at træffe ansvarsbevidste valg, der har positiv effekt på det samfund, vi opererer i," udtaler Ann Sofie Lanner, der er fungerende ansvarlig for Sustainable Business i Scandic.
Stor dansk fødevarekoncern led under "forfærdelige frugtpriser"
Hotelkæde henter fødevaredirektør i Kødgrossisten
Scandic indgår ny fiskeaftale med Dagrofa-selskab