FødevareWatch

Genmanipulerede sojabønner skal gøre dressing sundere

Genteknologi kan nu fjerne transfedtsyrer fra sojabønner ifølge det amerikanske biotekfirma Calyxt. Håbet er, at virksomheder vil anvende olien fra bønnerne i fødevarer inden udgangen af året.

Foto: Novozymes/ PR

Genmanipuleret mad har ikke verdens bedste rygte, men det håber forskere fra biotekfirmaet Calyxt vil ændre sig med introduktionen af en ny sundere, genmanipuleret sojabønne, skriver The Washington Post.

Sojabønnen er sundere i den forstand, at det er lykkedes forskerne at "slukke" for de gener, der tilfører transfedtsyrer, når bønnen laves til olie. Resultatet er, at bønnen indeholder flere sunde fedtstoffer, ifølge forskerne.

Dermed minder den genmodificerede sojabønneolie om olivenolie, men uden samme bismag, som forhindrer olivenolien i at ende i fødevareprodukter som Oreos og myslibarer, ifølge Federico Tripodi, Calyxts adm. direktør.

Virksomheden håber, at olien vil blive brugt i chips, salatdressing og bagværk inden udgangen af 2018, fremgår det.

Sådan kan fødevareproduktionen udvikle sig de næste ti år

Forskere forargede over ny GMO-dom

Ny startup vil lave dansk plantebaseret mælkealternativ

Leder på DTU's nye Foodlab vil forlænge mads holdbarhed  

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier