Genmanipulerede sojabønner skal gøre dressing sundere

Genteknologi kan nu fjerne transfedtsyrer fra sojabønner ifølge det amerikanske biotekfirma Calyxt. Håbet er, at virksomheder vil anvende olien fra bønnerne i fødevarer inden udgangen af året.
Foto: Novozymes/ PR
Foto: Novozymes/ PR

Genmanipuleret mad har ikke verdens bedste rygte, men det håber forskere fra biotekfirmaet Calyxt vil ændre sig med introduktionen af en ny sundere, genmanipuleret sojabønne, skriver The Washington Post.

Sojabønnen er sundere i den forstand, at det er lykkedes forskerne at "slukke" for de gener, der tilfører transfedtsyrer, når bønnen laves til olie. Resultatet er, at bønnen indeholder flere sunde fedtstoffer, ifølge forskerne.

Dermed minder den genmodificerede sojabønneolie om olivenolie, men uden samme bismag, som forhindrer olivenolien i at ende i fødevareprodukter som Oreos og myslibarer, ifølge Federico Tripodi, Calyxts adm. direktør.

Virksomheden håber, at olien vil blive brugt i chips, salatdressing og bagværk inden udgangen af 2018, fremgår det.

Sådan kan fødevareproduktionen udvikle sig de næste ti år

Forskere forargede over ny GMO-dom

Ny startup vil lave dansk plantebaseret mælkealternativ

Leder på DTU's nye Foodlab vil forlænge mads holdbarhed  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også