Global fjerkræsproducent sætter kyllingesmagen under lup

Den globale kyllingeopdrætter Aviagen er gået sammen med et skotsk universitet for at undersøge videnskaben bag smagen af kylling.
Foto: Carsten Andreasen
Foto: Carsten Andreasen

For at forbedre smagen af kylling har det internationale rugeri Aviagen, der i Danmark er repræsenteret med en afdeling i Bække nær Kolding, slået sig sammen med et forsker team i fra universitetet Scotland’s Rural College.

Det skriver nichemediet Poultry World.

Forskerne stiller op med et mobilt laboratorium, hvori de tester kyllingen ud fra detaljerede dataset. Resultaterne skal hjælpe Aviagen med at udforske de komplekse sammenhænge mellem det kemiske og den sansemæssige smag i kylling.

Hjernen bag studiet, professor Mike Coffey, fortæller til mediet, at forsøget gerne skal give bidrage med viden om menneskers smagspreferencer:

"At lære mere om befolkningens smagspræferencer - folk i alle aldre, fra forskellige steder og med forskellige baggrunde - det giver os en værdifuld indsigt og hjælper os med at forbedre vores landbrugsdyrs genetik. Det sikrer, at forbrugeren får det produkt, de ønsker."

Styrelse: Æg i Danmark kan være ramt af fugleinfluenza

Danske forskere forvandler mælkerester fra osteproduktion til alkohol

Forsker: Potentiale for øget salg af øko-kyllinger kan komme gennem nytænkning 

Bitter kål kan måske få bugt med folkesygdom

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også