FødevareWatch

Global fjerkræsproducent sætter kyllingesmagen under lup

Den globale kyllingeopdrætter Aviagen er gået sammen med et skotsk universitet for at undersøge videnskaben bag smagen af kylling.

Foto: Carsten Andreasen

For at forbedre smagen af kylling har det internationale rugeri Aviagen, der i Danmark er repræsenteret med en afdeling i Bække nær Kolding, slået sig sammen med et forsker team i fra universitetet Scotland’s Rural College.

Det skriver nichemediet Poultry World.

Forskerne stiller op med et mobilt laboratorium, hvori de tester kyllingen ud fra detaljerede dataset. Resultaterne skal hjælpe Aviagen med at udforske de komplekse sammenhænge mellem det kemiske og den sansemæssige smag i kylling.

Hjernen bag studiet, professor Mike Coffey, fortæller til mediet, at forsøget gerne skal give bidrage med viden om menneskers smagspreferencer:

"At lære mere om befolkningens smagspræferencer - folk i alle aldre, fra forskellige steder og med forskellige baggrunde - det giver os en værdifuld indsigt og hjælper os med at forbedre vores landbrugsdyrs genetik. Det sikrer, at forbrugeren får det produkt, de ønsker."

Styrelse: Æg i Danmark kan være ramt af fugleinfluenza

Danske forskere forvandler mælkerester fra osteproduktion til alkohol

Forsker: Potentiale for øget salg af øko-kyllinger kan komme gennem nytænkning

Bitter kål kan måske få bugt med folkesygdom

Forsiden lige nu

Hedebølge presser dansk slagterigigant baglæns

Danish Crowns ledelse har lovet selskabets ejere, at slagterigiganten inden 2021 vil præstere en langt bedre indtjening end konkurrenterne. Lige nu har de store tyske slagterier dog det største forspring til Danish Crown i 10 år.

Billige afrikanske øl skal bane vejen for klodens kæmper

Mens europæiske og amerikanske forbrugere i stigende grad vender øl og alkoholiske drikke ryggen, har industrikæmperne indstillet kikkerten på det afrikanske kontinent, hvor afsætningen skal øges gennem blandt andet meget billige øl.

Er norsk netbutik på vej mod børsnotering?

Kolonial.no, den store tabsgivende dagligvarebutik på nettet i Norge, kan ifølge analytiker have kurs mod en børsnotering, efter at et svensk investeringsselskab har investeret 300 mio. norske kr. i forretningen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier