Nyt vækstteam skal fremme dansk ingrediensbranche

Danmarks fremtrædende rolle inden for ingredienser er under pres, mener regeringen, som har nedsat et nyt vækstteam, der skal komme med anbefalinger til at gøre branchen mere konkurrencedygtig.

Fødevareingredienser holder godt 8.000 mennesker beskæftiget i Danmark, og branchen eksporterer ifølge DI Fødevarer for cirka 36 mia. kr. årligt.

Nu har regeringen nedsat et Vækstteam for Ingrediensbranchen, som skal komme med anbefalinger til, hvordan den profitable branche med frontløbere som Chr. Hansen, Novozymes, Arla og Danish Crown kan fremmes yderligere.

Der skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Det nye vækstteam får Bjarne Larsen, adm. direktør for Danish Crown Ingredients, som formand. Han skal sammen med resten af teamet afholde fire workshops og på baggrund heraf aflevere anbefalinger til regeringen i efteråret 2018.

"Jeg ser frem til at lede arbejdet i vækstteamet, hvor vi er klar til gribe den bold, regeringen har kastet. Vi dækker ingrediensbranchen bredt og har mulighed for at gå i dybden med de uforløste potentialer, som kan skabe vækst i branchen," siger formand Bjarne Larsen i pressemeddelelsen.

Ifølge ministeriet er den danske ingrediensbranche under pres fra udlandet, hvorfor der er brug for at se på branchens vilkår og innovationen hos virksomhederne, hvis de skal vinde flere markedsandele fra internationale giganter på verdensmarkedet.

"Ingrediensbranchen er rigtig vigtig for Danmark. Derfor er jeg meget interesseret i at få branchens input til, hvor det uforløste vækstpotentiale ligger, og hvordan regeringen kan være med til at sikre fortsat vækst og udvikling i en allerede succesfuld eksportbranche," siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i pressemeddelelsen.

Medlemmerne af vækstteamet er:

  • Bjarne Larsen, adm. direktør, Danish Crown Ingredients (formand)
  • Anna Haldrup, Institutleder, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet
  • Christine Nellemann, Institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet
  • Claus Hviid Christensen, adm. direktør, Nexus
  • Henrik Jørgen Andersen, Senior Innovation Manager, Arla Foods Ingredients
  • Jesper Thomassen, adm. direktør, Nordic Sugar
  • Johannes Palsson, adm. direktør, FF Skagen A/S
  • Lone Iven Director, Global Regulatory & External Affairs, Chr. Hansen A/S
  • Mark Meier, Managing Director Nordic & Baltic, BASF
  • Michelle Williams, Institutleder, AU Food
  • Peter Torssell Iversen, adm. direktør, Vilomix
  • Søren Kjærulff, adm. direktør, Fermbiotics ApS
  • Tina Sejersgård Fanø, Executive Vice President, Novozymes

Føde eller farma? Chr. Hansen vil stoppe huller i tarmen

Kunstig intelligens giver fødevareindustrien helt nye muligheder

Eksport driver vækst i dansk ingrediensbranche

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også