FødevareWatch

Arla og Carlsberg tvinges til at afsløre lønforskel i Storbritannien

Alle virksomheder i Storbritannien med mere end 250 ansatte skal nu offentliggøre løntal. Det gælder også for de danske virksomheder med datterselskaber i landet.

Foto: Carlsberg

En ny britisk lov kræver, at alle virksomheder i Storbritannien med mere end 250 ansatte skal offentliggøre sine løntal. Det betyder blandt andet, at selskaber som Carlsberg og Arla har offentliggjort lønforskellen mellem mænd og kvinder i de britiske selskaber.

Det skriver Børsen.

Deadline for indberetninger var ved midnat onsdag. Ifølge avisen viste tal onsdag aften, at 78 pct. af alle virksomhederne i gennemsnit betaler mere i løn til mænd, mens 13 pct. betaler kvinder en højere løn.

Blandt selskaberne, der ikke følger flertallet er Arla, som betaler 13,5 pct. mere i løn til kvinder.

Carlsberg melder om 34,7 pct. mere i løn til mænd i et datterselskab og 4,1 pct. mere til kvinder i et andet. Det indikerer, at tallene ikke viser noget om ligeløn, men derimod blot, at der er forskel på, hvor mange mænd og kvinder, der arbejder i ledelsen og i andre lag af virksomhederne.

De manglende kvinder i toppen

Carlsberg føjer sin første kvinde til topledelsen

"Hvis vi har to, der er lige gode, så vælger jeg helt sikkert kvinden"

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier