FødevareWatch

Økologisk spisemærke vinder frem

Spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i guld er tredoblet på fire år, viser tal fra Fødevarestyrelsen.

Foto: Københavns Madhus

Siden 2014 er spisesteder, der sikrer 90-100 pct. økologi tredoblet.

Det viser tal fra Fødevarestyrelsen, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder og blev introduceret i 2009. Der findes i dag over 387 forskellige spisesteder, der har det såkaldte økologiske spisemærke i guld, som betyder, at spisestedet indkøber 90-100 pct. økologiske føde- og drikkevarer.

Udviklingen mærker man hos Biomio Organic Bistro, som er det største 100 pct. certificerede økologiske spisested i Danmark.

"Det er blevet lettere for os at få leveret de råvarer, vi bruger, fordi der er kommet flere steder, der efterspørger økologi. Vi kan også mærke, at der er flere kunder, der spørger efter økologi og viser større interesse for det," siger Rune Friberg, der er ejer af Biomio Organic Bistro, i pressemeddelelsen.

I 2012 var der i alt fire restauranter, cafeer og hoteller, der serverede 90-100 pct. økologi, mens der i dag findes over 68 restauranter, cafeer og hoteller med guldmærket. Tilbage i 2012, var det næsten udelukkende i Region Hovedstaden, at spisestederne lå. Men i dag ligger en stor andel også udenfor hovedstadsområdet.

Stor forskel på mængden af økologi i landets sygehuskøkkener

2000 økologiske spisemærke uddelt - 4000 mangler

Ny kampagne sætter fokus på økologi i offentlige køkkener

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier