FødevareWatch

Produktionen af skrabeæg er fordoblet

Produktionen af buræg i Danmark dykker og er ifølge nye tal fra Danmarks Statistik nu faldet med 50 pct. siden 2014. Omvendt er produktion af skrabeæg fordoblet, mens de økologiske æg følger trop.

Kurven for produktionen af skrabeæg og de økologiske æg peger opad i takt med, at produktionen af buræg går tilbage.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fra 2014 er produktionen af skrabeæg vokset fra 12,4 mio. kilo om året til i 2017 at ramme 23,6 mio. kilo æg. På samme vis er den økologiske ægproduktion gået frem fra 12,2 mio. kilo æg i 2014 til 19,2 mio. kilo æg i 2017.

Det sidste buræg er solgt i Coops butikker

Buræg er ved at forsvinde fra danske kølediske

165 kantiner erstatter udskældte buræg med økologiske æg

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier