FødevareWatch

11 bananplantager i Ecuador frataget bæredygtighedsmærke

Efter en gennemgang af 29 bananplantager i Ecuador har 11 af disse mistet deres certificering til at påklistre sig med velkendt bæredygtighedsmærke.

Foto: Amy Sancetta/AP/POLFOTO/arkiv

Ecuador har 168 bananplantager, der er certificeret af bæredygtighedsmærket Rainforest Alliance. Nu har organisationen dog frataget certificeringen fra 11 ud af 29 blåstemplede bananplantager, som er blevet undersøgt.

Det skriver Danwatch.

Beslutningen kommer efter, at Danwatch i 2017 afslørede, at Rainforest Alliance tillader flere pesticider, som af ekspertkilder bliver betegnet som nogle af "de mest giftige." Rainforest Alliance skriver i en email-korrespondance med Danwatch, at de har hævet standarden, og derfor om at 11 plantager ikke længere lever op til kravene "ikke uventet."

Vicedirektør hos Forbrugerrådet Tænk, Vagn Jelsøe, er heller ikke overrasket.

"Omfanget af dumpede plantager tyder på, at kontrollen i en længere periode har været mangelfuld. Det er naturligvis problematisk, for værdien af en certificering står og falder med, at vi kan have tillid til den," siger Vagn Jelsøe. Han kalder Rainforest Alliance en certificering med "et meget begrænset indhold".

Opposition kalder tre ministre i samråd om bananer

Medie: Bananer solgt i danske supermarkeder kan være sprøjtet med livsfarlige pesticider

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier