FødevareWatch

Opposition kalder tre ministre i samråd om bananer

Socialdemokratiet og Enhedslisten kalder tre ministre, herunder fødevareministeren, i samråd i sag om bananer fra Ecuador. Bananerne bliver solgt i Danmark, selvom de er sprøjtet med pesticider, som er ulovlige i Danmark og EU.

Foto: KLAUS GOTTFREDSEN

Kort før jul afslørede det undersøgende medie DanWatch, at flere danske supermarkeder sælger bananer fra Ecuador, der er sprøjtet med pesticider, der er ulovlige i Danmark og EU.

Nu indkalder Socialdemokratiets Christian Rabjerg Madsen og Enhedslistens Christian Juhl udviklingsministeren, erhvervsministeren og miljø- og fødevareministeren til samråd.

Det skriver DanWatch.

"Vi indkalder dem alle tre, fordi det er en kompleks problemstilling, som vi kun kan løse, hvis vi angriber den samlet. Hvis vi indkalder dem én og én, så har de en tendens til at skyde bolden frem og tilbage mellem hinanden. Det er lidt vanskeligere, når de sidder lige ved siden af hinanden," forklarer Christian Rabjerg Madsen til mediet.

Han fortæller desuden, at han vil have en drøftelse omkring detailhandlens ansvar på området.

Fairtrades opråb til politikerne: Kom nu ind i kampen

Medie: Bananer solgt i danske supermarkeder kan være sprøjtet med livsfarlige pesticider

Medie: Danske supermarkeder sælger dåsetomater lavet under "slavelignende forhold"

Dødstrusler fulgte i halen på dansk avocado-boykot

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier