FødevareWatch

Opposition kalder tre ministre i samråd om bananer

Socialdemokratiet og Enhedslisten kalder tre ministre, herunder fødevareministeren, i samråd i sag om bananer fra Ecuador. Bananerne bliver solgt i Danmark, selvom de er sprøjtet med pesticider, som er ulovlige i Danmark og EU.

Kort før jul afslørede det undersøgende medie DanWatch, at flere danske supermarkeder sælger bananer fra Ecuador, der er sprøjtet med pesticider, der er ulovlige i Danmark og EU.

Nu indkalder Socialdemokratiets Christian Rabjerg Madsen og Enhedslistens Christian Juhl udviklingsministeren, erhvervsministeren og miljø- og fødevareministeren til samråd.

Det skriver DanWatch.

"Vi indkalder dem alle tre, fordi det er en kompleks problemstilling, som vi kun kan løse, hvis vi angriber den samlet. Hvis vi indkalder dem én og én, så har de en tendens til at skyde bolden frem og tilbage mellem hinanden. Det er lidt vanskeligere, når de sidder lige ved siden af hinanden," forklarer Christian Rabjerg Madsen til mediet.

Han fortæller desuden, at han vil have en drøftelse omkring detailhandlens ansvar på området.

Fairtrades opråb til politikerne: Kom nu ind i kampen

Medie: Bananer solgt i danske supermarkeder kan være sprøjtet med livsfarlige pesticider

Medie: Danske supermarkeder sælger dåsetomater lavet under "slavelignende forhold"

Dødstrusler fulgte i halen på dansk avocado-boykot

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier