FødevareWatch

Millionstøtte til to danske start-ups

To danske start-ups får 120.000 euro fra EU projekt til at udvikle nye værktøjer, der kan hjælpe ældre med at undgå underernæring og immobilitet.

Foto: Danish Food Cluster

Movesca og Sens er to virksomheder, der arbejder i feltet for løsninger indenfor individualiseret kost til ældre, og det gør de så godt, at de har gjort sig fortjent til 120.000 euro fra EU-projektet Inlusilver.

"Vi er rigtigt glade for tilsagnet, fordi det giver os mulighed for at gennemføre projektet, og det er rigtigt spændende og udfordrende at arbejde med et projekt, der går på tværs af sektorer. Og nu glæder vi os til at komme i gang,” siger Jon Henningsen, direktør for Movesca ApS.

Både Movescas og Sens' projekter handler om at udvikle it-løsninger, der hjælper hospitaler og den kommunale plejesektor i samarbejdet med hinanden om ældre patienters ernæring, sundhed og fysisk aktivitetsniveau. Målet med løsningerne er ifølge en meddelelse at få flere ældre patienter til at spise sundere og motionere og samtidigt gøre det nemmere for sundhedspersonale at monitorere patienters tilstand.

I alt bliver næsten fem millioner kr. delt ud i denne første runde af EU-projektet Inclusilver med Danish Food Cluster som dansk partner. Tretten små og mellemstore virksomheder fra seks forskellige lande får støtte til deres idéer indenfor individualiseret kost og ernæring for de ældre, heraf to fra Danmark.

Støttemillioner klar til innovation i mad til ældre

Dansk fødevarekonkurrence tiltrækker internationale studerende

Prestigefyldt fødevarekonference kommer til Danmark

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier