Støttemillioner klar til innovation i mad til ældre

I et nyt EU-projekt er det muligt for innovative danske virksomheder at hente sig støtte til udviklingen af fødevarer, der særligt er målrettet den aldrende del af befolkningen.

Der bliver pillet lidt ved forståelsen af betegnelsen det grå guld i et nyt EU-projekt, som skal fremme innovationen i fødevarer til den aldrende befolkning.

Et voksende marked af borgere over 65 år har brug for sunde løsninger, og derfor har man lavet projektet Inclusilver, hvor danske fødevarevirksomheder nu kan søge om midler til innovation på området.

I Danmark er det Danish Food Cluster der har ansvaret for at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at udvikle nye produkter og services i det treårige projekt. I alt dækker Inclusilver ni lande, med fem klynger inden for fødevarer og IT, to organisationer samt to universiteter.

De innovative løsninger og produkter kan hente støtte fra et samlet budget på i alt 31,2 mio. kr., og det er planen, at langt de fleste midler skal gå direkte til virksomhederne.

"I løbet af de næste 25 år bliver andelen af ældre i EU 50 pct. større, og det er både en udfordring og en stor mulighed for dansk fødevareinnovation," udtaler direktør i Danish Food Cluster, Lone Ryg Olsen, i en meddelelse

"Der bliver brug for mange nye produkter, der kan hjælpe os alle med at leve sundt og længe – og fra de nye ældre bliver der et krav om individuelle løsninger, der kan tilpasses forskellige behov," udtaler direktøren videre.

Udover den danske del, finder man i konsortiet bag Inclusilver andre fødevareklynger som den spanske Clusaga, og den italienske Dare også en ungarsk it-klynge samt University of Surrey og National University of Ireland og organisationer som franske Agropolis og græske Corallia, skriver Danish Food Cluster.

Læs mere om Inclusilver-projektet HER.

Det skal ske på Arlas nye innovationscenter

Nu åbner Arlas store innovationssatsning

Nyt netværk skal hjælpe danske økologer ind i Solens Rige

Agro Food Park ottedobler kapaciteten i Aarhus

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også