FødevareWatch

Chokoladeprodukter lander i afgiftsgråzone

Når nøddeafgiften afskaffes i 2020, er det ikke alle produkter med nødder, som bliver afgiftsfri.

Chokoladeprodukter får ikke direkte gavn af nøddeafgiftens ophør efter 2020. Men det er ikke så ligetil entydigt at afgøre, hvilke produkter der er afgiftspligtige, mener skatteminister Karsten Lauritzen.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Produkterne kan nemlig bestå af en række ingredienser, hvor sammensætningen er afgørende for om produktet hører ind under en afgiftsfri kategori, oplyser ministeren ifølge Dansk Handelsblad til Folketinget. Mediet fremhæver derpå Nutella som et eksempel på et produkt, der fortsat vi være afgiftsbelagt efter chokoladeafgiftsloven, efter afgiften på nødder ophører.

"Det kan ikke bekræftes, at Nutella ikke vil være afgiftsbelagt efter chokoladeafgiftsloven, når nøddeafgiften er afskaffet. Nødder, der er forarbejdet, og hvor varen også indeholder sukker eller chokolade, såsom Nutella, vil ligesom i dag være omfattet af chokolade- og sukkerafgiften" udtaler ministeren i et svar til Folketinget 8. december.

Omvendt vil produkter som peanutbutter ikke være afgiftsbelagt, fordi det er en nøddemasse, der ikke indeholder sukker og chokolade. Og produkterne med den sammensætning vil ikke være afgiftsbelagt, skriver mediet.

Købmænd: Afgiftslettelser giver mindre bøvl og billigere varer


Der går Søstrene Grene-priser i dagligvarer


Flere afgifter forsvinder: Nordjysk tehandler glæder sig til mandag

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier