FødevareWatch

Chokoladeprodukter lander i afgiftsgråzone

Når nøddeafgiften afskaffes i 2020, er det ikke alle produkter med nødder, som bliver afgiftsfri.

Chokoladeprodukter får ikke direkte gavn af nøddeafgiftens ophør efter 2020. Men det er ikke så ligetil entydigt at afgøre, hvilke produkter der er afgiftspligtige, mener skatteminister Karsten Lauritzen.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Produkterne kan nemlig bestå af en række ingredienser, hvor sammensætningen er afgørende for om produktet hører ind under en afgiftsfri kategori, oplyser ministeren ifølge Dansk Handelsblad til Folketinget. Mediet fremhæver derpå Nutella som et eksempel på et produkt, der fortsat vi være afgiftsbelagt efter chokoladeafgiftsloven, efter afgiften på nødder ophører.

"Det kan ikke bekræftes, at Nutella ikke vil være afgiftsbelagt efter chokoladeafgiftsloven, når nøddeafgiften er afskaffet. Nødder, der er forarbejdet, og hvor varen også indeholder sukker eller chokolade, såsom Nutella, vil ligesom i dag være omfattet af chokolade- og sukkerafgiften" udtaler ministeren i et svar til Folketinget 8. december.

Omvendt vil produkter som peanutbutter ikke være afgiftsbelagt, fordi det er en nøddemasse, der ikke indeholder sukker og chokolade. Og produkterne med den sammensætning vil ikke være afgiftsbelagt, skriver mediet.

Købmænd: Afgiftslettelser giver mindre bøvl og billigere varer
Der går Søstrene Grene-priser i dagligvarer
Flere afgifter forsvinder: Nordjysk tehandler glæder sig til mandag

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier