FødevareWatch

Chokoladeprodukter lander i afgiftsgråzone

Når nøddeafgiften afskaffes i 2020, er det ikke alle produkter med nødder, som bliver afgiftsfri.

Chokoladeprodukter får ikke direkte gavn af nøddeafgiftens ophør efter 2020. Men det er ikke så ligetil entydigt at afgøre, hvilke produkter der er afgiftspligtige, mener skatteminister Karsten Lauritzen.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Produkterne kan nemlig bestå af en række ingredienser, hvor sammensætningen er afgørende for om produktet hører ind under en afgiftsfri kategori, oplyser ministeren ifølge Dansk Handelsblad til Folketinget. Mediet fremhæver derpå Nutella som et eksempel på et produkt, der fortsat vi være afgiftsbelagt efter chokoladeafgiftsloven, efter afgiften på nødder ophører.

"Det kan ikke bekræftes, at Nutella ikke vil være afgiftsbelagt efter chokoladeafgiftsloven, når nøddeafgiften er afskaffet. Nødder, der er forarbejdet, og hvor varen også indeholder sukker eller chokolade, såsom Nutella, vil ligesom i dag være omfattet af chokolade- og sukkerafgiften" udtaler ministeren i et svar til Folketinget 8. december.

Omvendt vil produkter som peanutbutter ikke være afgiftsbelagt, fordi det er en nøddemasse, der ikke indeholder sukker og chokolade. Og produkterne med den sammensætning vil ikke være afgiftsbelagt, skriver mediet.

Købmænd: Afgiftslettelser giver mindre bøvl og billigere varer


Der går Søstrene Grene-priser i dagligvarer


Flere afgifter forsvinder: Nordjysk tehandler glæder sig til mandag

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier