FødevareWatch

Chokoladeprodukter lander i afgiftsgråzone

Når nøddeafgiften afskaffes i 2020, er det ikke alle produkter med nødder, som bliver afgiftsfri.

Chokoladeprodukter får ikke direkte gavn af nøddeafgiftens ophør efter 2020. Men det er ikke så ligetil entydigt at afgøre, hvilke produkter der er afgiftspligtige, mener skatteminister Karsten Lauritzen.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Produkterne kan nemlig bestå af en række ingredienser, hvor sammensætningen er afgørende for om produktet hører ind under en afgiftsfri kategori, oplyser ministeren ifølge Dansk Handelsblad til Folketinget. Mediet fremhæver derpå Nutella som et eksempel på et produkt, der fortsat vi være afgiftsbelagt efter chokoladeafgiftsloven, efter afgiften på nødder ophører.

"Det kan ikke bekræftes, at Nutella ikke vil være afgiftsbelagt efter chokoladeafgiftsloven, når nøddeafgiften er afskaffet. Nødder, der er forarbejdet, og hvor varen også indeholder sukker eller chokolade, såsom Nutella, vil ligesom i dag være omfattet af chokolade- og sukkerafgiften" udtaler ministeren i et svar til Folketinget 8. december.

Omvendt vil produkter som peanutbutter ikke være afgiftsbelagt, fordi det er en nøddemasse, der ikke indeholder sukker og chokolade. Og produkterne med den sammensætning vil ikke være afgiftsbelagt, skriver mediet.

Købmænd: Afgiftslettelser giver mindre bøvl og billigere varer


Der går Søstrene Grene-priser i dagligvarer


Flere afgifter forsvinder: Nordjysk tehandler glæder sig til mandag

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier